|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.05.2012, 12:14 | #71 |
Miasto: Puszcza Biała
Motocykl: RD07a
Online: 2 dni 1 godz 44 min 56 s
|
nafta do garów
Odnośnie odpalenia po długim przestoju,to mieliśmy swego czasu Sportstera 1200 z Florydy,utopionego w garażu podczas tajfunu Catherina.Sprzęt w ogóle nie ruszał tłokami,-był tak zapieczony jak zespawany
Własciciel chciał go rozebrać i remontować ale ...najpierw poszła nafta do garów i tak to stało kilka dni.Potem powolne obracanie wałem,zmiana oleju...sprzęt odpalił i jeszcze raz zmiana oleju,aby zalać olej H-D na końcu. Motocykl jeździ bez problemu,nie bierze,jest O.K. bez rozbierania silnika. Kostki elektryczne w H-D...poezja w Afryczce jak z syrenki |
06.05.2012, 00:52 | #72 | |
Miasto: Podkarpacie
Motocykl: raczej juz nie bede mial
Online: 4 tygodni 7 godz 1 min 39 s
|
Cytat:
Wracając do tematu to może tylko ja tak betu zrozumiałem "Chocke u mnie sie zwiesil-wiec kiedy sie nagrzla to znow wyregulowalem na 1200" Rozumie że Chocke to ssanie i ręcznie skręcił obroty żeby były niższe jak się silnik nagrzał, więc cały czas jeździł na ssaniu tak naprawdę... |
|
06.05.2012, 17:29 | #73 |
wolny strzelec
|
Tak wlasnie mialem na mysli.Z tym ssaniem to ja sam nie wiem czy onno bylo ciagle na ON czy nie.Gdzies sie zablokowalo.Oddalem AT do serwisu-pan potwierdzil moje podejzenia i stwierdzil na 99% ze gaznik do regulacji.
Odbior poczatkiem przyszlego tygodnia.Jak ja sie nie moge doczekac :-( |
10.05.2012, 10:24 | #74 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
Betu, a nie myślałeś żeby oddać AT do przeglądu np. do Szparaqa?
Mówię to po swoich doświadczeniach - mechanicy zaglądali, regulowali i było podobno ok a mimo to ciągle były problemy i niska komprecha... Dopiero jak Szparaq zrobił porządek to wyszło szydło z worka - i winowajcą były właśnie gaźniki których nie było co regulować tylko remontować, a właśnie z lewym powietrzem miałem problemy - teraz po remoncie szparaqa - bajeczka, nówka sztuka i silnik do docierania. Warto było. Wrocław -> Szparaq. Ostatnio edytowane przez Dzieju : 13.05.2012 o 07:57 |
11.05.2012, 13:11 | #75 |
wolny strzelec
|
Nigdy nie mow nigdy.Nie widze problema-ja sie chetnie ucze takich rzeczy,tym bardziej kiedy moglbym oddac fachowcowi i popatrzec mu troche na rece .
W tym przypadku to byla walka z czasem-mialem troche wolnego i chcialem go spedzic w siodle,ale do dzis niestety czekam na odbior-choc powodem byl pewnien zaworek w gazniku ktory udalo mi sie zalatwic dopiero po skomtaktowaniu sie z Puntkiem. Mysle ze na przyszlosc,jezeli cos-to podjade to tego malego miasta Wroclaw,boje sie tylko ze jak bede jechal na 5-ce to moge nie zauwazyc kiedy go przejade-chyba ze rozpierdziele sie na ich wypoziomowanych torach tramwajowych |
15.05.2012, 22:28 | #76 |
Miasto: Witnica/Poznań
Motocykl: BMW R1200GS ADV
Przebieg: rośnie
Online: 1 tydzień 2 godz 29 min 9 s
|
Oddałeś do Motokliniki w Kłodawie Wczoraj odstawiłem tam swoją na synchro po wymianie króćców, a ziomek mi na to że ma już jedną na stanie z zaworkami w gaźniku do wymiany...
|
15.05.2012, 23:10 | #77 |
wolny strzelec
|
ha-to ja :-)
Mowili mi ze jakis gosc dzwonil i pytal o cene regulacji gaznika,a nie bylem to ja-wiec wypada na ciebie. Mam zamiar odebrac moja AT do piatku z tamtad-jezeli nie bedzie gotowa-wezme twoja :-) Wiesz cos wiecej na temet tego zakladu Poczytalem troche wczesniej w sieci-i pisali ze chlopcy sie znaja i dobrze robia-co ty na to? |
15.05.2012, 23:17 | #78 |
|
Wiem tylko tyle co z neta... Złego nic nie słyszałem. Moją przed weekendem też mają skończyć, zobaczymy czy się uda. W tej chwili mają trzy sztuki na stanie... Nasze dwie padaki i jedną wychuchaną na sprzedaż :-)
Ostatnio edytowane przez Belfegor : 15.05.2012 o 23:20 |
16.05.2012, 08:50 | #79 |
wolny strzelec
|
Moze uda nam sie spotkac na miejscu-o tej samej porze.Kto wie.
Ta trzecia niech trzymaja-bo bedziemy potrzebowali czesci niedlugo-wtedy bedzie jak znalazl |
16.05.2012, 18:15 | #80 |
|
Można się zgadać na jakiś off. Jak dzwoniłem dziś do serwisu twoją kończyli, a moją mają skończyć do piątku/soboty.
Nie wiem tylko o co chodzi gościowi w serwisie - "w sprawie której pan dzwoni tej ładnej czy brzydkiej" |