![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#71 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Piotrków Trybunalski
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 80800
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 11 godz 55 min 5 s
|
![]()
Oto wałek po 83 tyś km w mojej babci....odpowiedzcie sobie ile muszą mieć te ze zużytym w 50%
![]() Tarcze jeszcze w normie....ale już dolnej ![]() Nowe tulejki z nierdzewki....plus łożyska i uszczelniacze made by HONDA ![]() Dzięki za wskazówki z obrobieniem łebka śruby od kiwaczki....teraz wychodzi bez konieczności demontażu centralki ![]() Ślizgacz o dziwo też jeszcze daje radę (dolny także) ![]() Ogólnie babcia dostała kolejne nowe życie na 2012 rok.....kiwaczka przesmarowana po nauczce sprzed 2 lat ![]() Ech...lubię te motocykle...prawie nie ma co zepsuć ![]() Aha....obrobiła się śruba między amorem, a kiwaczką przy odkręcaniu - jednak kN się czasami przydają - Sławek z Babiaka podesłał nówkę ![]() Tłoczki rozebrane i jak nowe.....płyny nówki....świece nówki....nie liczę czasu i kasy....może na święta ją przewietrzę ![]() Macie jakiś pomysł na odpryski na ramie....robią się rudawe i jest ich spora ilość...nie dziwię się w sumie, bo maszyna używana turystycznie ![]() Hej |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Czeladnik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Bielsk Podlaski
Motocykl: RD04 HRC
![]() Online: 5 miesiące 2 tygodni 4 dni 9 godz 3 min 35 s
|
![]()
A jak w końcu Ropuchu zadbałeś o felgi? Malowałeś, oksydowałeś? Napisz coś więcej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
![]()
Smarowniki w kiwaczce
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Piotrków Trybunalski
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 80800
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 11 godz 55 min 5 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam tam smarowniczki coby smar ładować ale powiem szczerze, że i tak trza to wyciągać i najpierw umyć...uszczelniacze są tak szczelne, że smar je po prostu wypycha na zewnątrz !!!! Ale ładuje smaru przez nie na maxa ![]() Ogólnie kupa takiej drobnej roboty.....gaźniki jak nówki, świece też ....zawory po 25tyś km wymagały kosmetycznej regulacji.....przy okazji obrobiła się zaślepka od wały ![]() ![]() ![]() Oponki założone na przelot na wschód.....wydaje się, że na kostkach będzie ładniej.....ale nie miałem zamiaru zakładać ich tylko do zdjęcia ![]() Aha......robiłem też pomiar ciśnienia.....na zimno wyszło 10.8 i 10.9 atm - ważne że równo......na wiosnę pomierzę na ciepłym...dramatu chyba nie ma co ? Ostatnio edytowane przez Ropuch : 27.03.2012 o 11:38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Wałek żyleta
![]() Tarcze to raczej średnicówką pomiar chociaż na foto widać że są ładne ![]() klasa Ropuch ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Common Rejli
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]() Cytat:
![]() Na laborkach kolega chciał mierzyć wewnętrzne średnice prowadnic zaworowych mikrometrem. 2 lata się z niego śmialiśmy ![]()
![]() |
![]() |
#80 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Łódź
Motocykl: RD01
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 21 godz 10 min 8 s
|
![]()
Ropuch ładne napisy na tym czarnym , teraz trzeba sprawdzić czy dobrze robią w terenie (podać koordynaty). złożyłeś już sprzęta do kupy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
SPOT potrzebny... | Hanka | Przygotowania do wyjazdów | 0 | 13.09.2012 01:03 |