27.04.2012, 20:39 | #71 |
Motocykl: RD03
Online: 1 tydzień 6 dni 3 godz 21 min 39 s
|
A Gaston to nie brał udziału czasami w zajęciu pałacu prezydenckiego
To miałbyć żart - tam trochę się pozmieniało ostatnimi czasy w służbach mundurowych |
27.04.2012, 21:50 | #72 |
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
Diabli wiedza jego tesc i zona to Tuaredzy, posrane toto
28.04.2012, 13:48 | #73 |
Motocykl: RD03
Online: 1 tydzień 6 dni 3 godz 21 min 39 s
|
No właśnie - Proklamowali wolne państwo - tzn Tauregowie ogłosili sobie
Do Dogonów da się wjechac ale dalej nie - dostałem maila od gościa - Malijczyka |
28.04.2012, 17:13 | #74 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Kraj Dogonow i Bandiagara bez problemu,tak samo jak Djene, Mopti i San
Dzisiaj wrocil stamtad Bialorusin i oprocz tego ze goraco to wszytsko ok. A my wlasnie plywalismy w NIgrze, woda ma 31 stopni,a na polu jest 37 w cieniu Woda zadziwiajaco czysta. Jest duzo ryb, bo sprzedaja na ulicy w wielu miejscach swieze, smazone, duszone, jakie kto chce Porcja ryz+ sos+kawalek ryby ok 4-5 zl Znaleslismy monopolowy, 1 litr whiskey albo dzinu $ 7. A ze dzin dobry na malarie to dzisiaj zaczynamy dodatkowa profilaktke
28.04.2012, 17:22 | #75 |
|
Gorący dzin smakuje jak perfumy, no ale niestety trzeba go pić, zdrowotnie. Z tonikiem oczywiście - to on pomaga na malarie. Puki co korzystajcie z uroków lodówek
Trzymajcie się ciepło ))
30.04.2012, 06:57 | #76 |
Motocykl: RD07
Przebieg: mały
Online: 4 tygodni 18 godz 22 min 53 s
|
Tak mniej więcej, jak plastikowe gmole przy glebie Już lepszy OFF max jako dezodoro.
Objawy malarii pewnie znacie. Minimalny okres wylęgania wynosi ok. 7 dni od ukłucia przez zarażonego komara i zwykle się go nie czuje. W tym czasie chora osoba może nie zauważyć żadnej zmiany w stanie swego zdrowia. Niepokojące objawy to : gorączka z dreszczami oraz potami, ból głowy i mięśni, osłabienie i ogólne, złe samopoczucie. Wtedy w dawki lecznicze. Dobrze dobrane oraz stosowane systematycznie leki zapobiegające malarii zapewniają wysoka skuteczność ochrony przed zachorowaniem, ocenianą na ponad 90%. W sporadycznych sytuacjach wystąpiena choroby, pomimo ich stosowania leki te chronią przed rozwojem ciężkich powikłań i śmiercią. Ale to wiecie. Teraz zostaje tylko " + czy -" (ktoś tak śpiewał, nie?) Pozdro |
01.05.2012, 05:54 | #77 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Pijemy dzin i cieszymy sie zimnym tonikiem.
na szczescie jak tylko jest prad to sprzedawcy chlodza wszysko do maximum, a jak zabraknie pradu, to temperatura napojow powoli sie podnosi Dzisiaj przyjechal Slawek, tez na moto, zalatwilismy mu wize do burkiny w przeciagu godziny za $50 i wize do Nigerii za $ 180, tez w godzine Dzisiaj pierwszymaj, wiec cla afryka swietuje i nic nie robi. Nic nie robi jak i przez cal reszte roku, o co toczymy dlugie dysputy z pozostalmi goscmi w hostelu Dzisiaj o 6 rano mielismy wyjezdzac. A Dima, Blaiorusin, Ktory na dzisiaj zrobil 5 litrow wspanialego barszczu Ukrainskiego. mial leciec do Europy po 5cio tygodniowej podrozy po Afryce zachodniej. Ale dzisiaj wieczorem rozlegy sie strzaly z wielu stron, zarowno z kalacha, jak i z grubszeg kalinru Okazuje sie, ze gwardia prezydentska chce znowu przjec wladze nad krajem Dima pojechal na lotnisko taksowka,ale jak opowiadal, czarne malpy z automata,i wyszly na droge i kazaly taksowkarzowi pposikanemu ze strachu zawrocic . Dima wyszedl z auta i powiedzla,ze chce pogadac z oficerem Dima nie mowi ani po francusku,ani po angielsku,a jednak calkiem sprawnei podrozuje. Jednak oficer grzecznei wsadzil go na powrot do taxi i poinformowal,ze lotnisko jest zamkniete,a loty odwolane. My dzis o 6 rano mamy jechac do Burkiny, ale chyba za pozno poszlismy spac, zeby ten plan zreralizowac. Za duzo % we krwi Zatem pozdrawiamy z centrum wydarzen i strzalow Milego wekendu majowego i swieta pracy 1 MAJA http://www.gmanetwork.com/news/story...ident-s-guards http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-17898563
02.05.2012, 15:41 | #78 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: osioł
Przebieg: -666
Online: 1 dzień 2 godz 36 min 19 s
|
Mirek, mam nadzieję, że wysłałeś kilka fot do BBC albo chociaż opowiedziałeś im przez telefon jak wygląda sytuacja w Bamako? W necie wszyscy piszą to samo, a mógłbyś rzucić trochę światła na ostatnie wydarzenia :>
Widzę, że wjechaliście już do Burkina. Uważajcie na Boko Haram przy granicy z Nigrem, a potem z Kamerunem. A może lepiej na wszelki wypadek nauczcie się szahady (muzułmańskiego wyznania wiary) jakby was islamiści tamże dorwali ;-) Nie jest trudna... A poza tym witam wszystkich forumowiczów! Jestem tu nowy. AT nie mam i pewnie mieć nie będę - z racji nikczemnych gabarytów własnych planuję zakup czegoś lżejszego - ale jakieś kilometry mam za sobą. Pojeździłem w tamtym roku po Himalajach na indyjskiej kosiarce :-) Pozdrawiam! |
03.05.2012, 12:01 | #79 |
|
Fajnie ze juz jestescie poza zasiegiem braterskiej klótni.. Burkina to taki fajny spokojny kraik, zupelnie jak Mali . W Togo uwazajcie na gole baby, moga wam zwedzic zarcie a nawt lyzke, a w Nigerii na kierowcow - pan Bog dal im kierownice do reki, natomiast dla rownowagi odebral wyobraznie. Ciesze sie ze wam sie kula, jestem z wami. Good adventure.