|
05.01.2019, 18:58 | #1 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 5 dni 3 godz 8 min 21 s
|
My mamy taką, w komplecie jest butla na paliwo i różne dysze w zależności od rodzaju paliwa. Nigdy tej butli nie użyliśmy tylko gaz
Mam obecnie do sprzedania jakby ktoś chciał, poważne kuchnie gazowe. Po włamaniu do piwnicy w noc sylwestrową, zdecydowaliśmy się odciąć ostatnią rzecz która wiązała nas z poprzednim miejscem zamieszkania i jest parę sprzętów których nigdy nie użyliśmy.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
05.01.2019, 19:04 | #2 |
Taborety gazowe? czy coś bardziej mniejszego?
05.01.2019, 19:08 | #3 |
Moderator
|
@Franz
@Wojtekk Dzięki za podpowiedź - właśnie czegoś takiego szukałem
05.01.2019, 19:20 | #4 |
Gość
Online: 0
|
Spoko palę tylko benzyna ekstrakcyjną która kupisz w każdym dużym mieście na dziale z farbami. Nigdy nie musiałem czyścić. Nie ma konieczności wymiany dysz do różnego rodzaju paliw. Lekko uperdikiwe na Moto skręcanie i rozkręcanie. W samochodzie zupełnie to nie otzeszKadza. Ostrożnie z pompką. Łatwe w użyciu. Moja młodsza córka ogarnia bez problemu. |
05.01.2019, 19:09 | #5 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
Taki czajnik to tylko w Gsie
Ta BRS 8 ma jeden palnik do wszystkiego Jest to kopia czołowej marki Na YouTube jest też porównanie
Ostatnio edytowane przez Franz : 05.01.2019 o 19:15 |
05.01.2019, 20:05 | #6 | |
Ajde Jano
|
Kuchenka gazowa
Cytat:
To nie czajnik, a wodę na herbatę jak potrzeba gotujemy w tym A te kuchenki to cadac safari i chyba cook supreme
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. Ostatnio edytowane przez consigliero : 05.01.2019 o 20:14 |
|
05.01.2019, 21:34 | #7 |
Miasto: SinCity
Motocykl: już nie AT :( jest TT955i
Online: 3 miesiące 3 tygodni 7 godz 24 s
|
No cóż po przemyśleniach $
Wyposażę się w taki zaparzacz jak u Marka na stanie i postawię na moim starym campingazie. Bo głownie o kawę się rozchodzi
05.01.2019, 21:47 | #8 |
Zwykła machinetta jest nieco lżejsza i ma większy pojemnik na wodę.
Mam dokładnie taki sam i pare aluminiakow wiec mówię jak jest. Na plus markowego to moja ostatnio ulamala w tym Bieletti rączkę po prostu dokrecajac. W tym inox jest to wszystko dosyć fest zrobione. Kawa wychodzi taka sama Kubek jetboila był z nami w Finlandii i ten radiator od spodu to gienialna sprawa - bardzo oszczędza gaz No i kartusz mieści się wewnątrz jak było pisane wcześniej. M
11.01.2019, 00:40 | #9 |
Ajde Jano
|
Fakt że kawa wychodzi taka sobie, ale wychodzi. Od dłuższego czasu(2010) zastanawiam się nad handpresso. Jak na razie taka sobie kawa plus taka zakupiona gdzieś w drodze wygrywa
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
11.01.2019, 00:58 | #10 |
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
Online: 11 miesiące 6 dni 7 godz 57 min 2 s
|
Eee tam handpresso. Rytuał parzenia musi być
Na marginesie. Najciekawszą kawę piłem u Nubijczyków w Assuan. Robili od początku, czyli łącznie z wypalaniem ziaren kawy nad ogniem. Cała procedura trwała o ho ho, ale warto było poczekać. Piło się ją jak u nas wódę - na kolejki z mini kubeczków, przy czym maksymalna zalecana ilość to 3 banie. Ja coś zamieszałem i niechcący wypiłem 4. Chodziłem potem jak ruska nakręcana zabawka...nie polecam. Ale kawa i rytuał super. |