![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Przygoda jest tuż za rogiem
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM 690 Enduro
![]() Online: 2 dni 15 godz 39 min 35 s
|
![]()
Właśnie dziadostwo ma akumulatorek i nigdzie nie mogę znaleźć akcesoryjnej ładowarki samochodowej i nigdzie też nie piszą, czy przez USB da radę ładować.. a aparat w swojej klasie podobno nie ma równych.
Ostatnio edytowane przez podos : 07.07.2009 o 13:54 Powód: pomyłka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]() Cytat:
![]()
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Motocykl: RD03
Przebieg: 67 000
![]() Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 7 godz 56 min 41 s
|
![]()
Stoner miejsce wyjazdu jest ustalone czyli Tarnów. Trasa też jest ustalona, więc nie wiem gdzie na trasie chcesz sie spotykać i jaką inna trasa jechać na Belgrad? U mnie trzeba przeglądnąc jeszcze bagaze i odrzucić to co sie dubluje niepotrzebnie tak więc jeszcze raz powtarzam, że wszyscy musimy sie spotkać u mnie w domu 18.07 do godz max 14.
Co do gniazda USB to podobno przez nie można ładować ale tego nie testowałem. Matek samochód to fajna rzecz bo zabiera bagaz i w razie w służy pomocą, ale będziecie uwiazani i trasa którą na motorze przejechałbyć w godzinę bedziesz jechał 3. I nic nie pomorze nawet to że jest on podniesiony itd, bedzie zawalidrogą i tyle. Tak dla przykładu to drogę przez Teth motorem przejedziesz w jeden dzień, terenówką min. 2 dni itd. Ostatnio edytowane przez JaroGL : 07.07.2009 o 01:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: WTA
Przebieg: stoi
![]() Online: 1 miesiąc 14 godz 55 min 9 s
|
![]() Cytat:
Jak będziecie przejeżdżać fruską górę to tu możecie sobie postój zaplanować. Na samej górze jest polana "motocyklowa" i 2 czy 3 fajne restauracje. Poza tym jadąc od Novego Sadu na samym "vencu" jak się skręci w górę do lasu w lewo to się dojeżdża do toru crossowego. Zresztą można fajnie przejechać cały grzebień fruskiej góry. Jest też oczywiście miejsce ze zniszczoną w bombardowaniu wieżą. Stamtąd droga przez Rumę w kierunku na Sabac (a nie Sobotac) jest równa płaska i generalnie nudnawa. Tyle, że niedaleko a już od Sabca do Valjeva zaczyna się ciekawie. Tu drogę wyremontowali i jest fajny asfalcik i zakręty także można podnóżki poprzycierać. Między Valjevo a Pozega jest skręt na Divcibare (przed Kosijerić). Fajny objazd jest - wjeżdża się do góry a potem w kierunku na południe i wyjeżdża się znowu na trasę Cacak - Pozega. Ewentualnie można jeszcze wydłużyć skręcając za Jezevica w kierunku na Dobrinja/Pranjanji. Znaków się tu nie spodziewajcie - ludzi trzeba pytać o drogę. Dalej też można trochę zmodyfikować traskę. Jak chcecie to wam dopiszę co i jak. No to szerokości. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Jakbym jechał wzdłuż Tary, to lepiej jest jechać w górę niz w dół. Lepiej widać kanion, bo jak jedziemy w dół to dzieli nas od niego jeszcze asfalt. Choć zużycie paliwa mniejsze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Motocykl: RD03
Przebieg: 67 000
![]() Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
|
![]() Cytat:
Nie jechałem jeszcze przez Słowację (wjedziemy autostradą Brno - Bratysława) i Węgry. Jest coś, na co uważać, aby nie przepłacić i nie spowolnić?
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD07
![]() Online: 17 godz 1 min 55 s
|
![]()
Chłopy podpowiedzcie na co szczególnie zwrócić uwagę w kwestii przygotowania moto. Po wrocławskim spotkaniu z JaroGL nabrałem pokory do tego wyjazdu
![]() Zabieracie ze sobą dętki czy tylko zestawy naprawcze !? A i jescze jedno, kto bierze kufry a kto pakuje całe manele na grzbiet ? Pytanie szczególnie do Krisa, Wojtka i Dubla (podobieństwo motorów). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa / Ankara
Motocykl: SD 04
Przebieg: 17000 +
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 7 godz 29 min 40 s
|
![]()
Nie jechałem jeszcze przez Słowację (wjedziemy autostradą Brno - Bratysława) i Węgry.
Jest coś, na co uważać, aby nie przepłacić i nie spowolnić? na Słowacji masa nieoznakowanych radiowozów i nie wyglądających jak nieoznakowane radiowozy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Miasto: Stróża(koło Myślenic)
![]() Online: 2 dni 20 godz 5 min 21 s
|
![]()
Hej,jeżeli ktoś jest chętny na wyjazd do Albani w terminie 1-16.08 to serdecznie zapraszamy.
Na razie jadą dwie AT(4osoby)+znajomi Land Rover Discovery(4osoby). Bardziej nastawiamy się na Góry ,ale że jedziemy tam pierwszy raz,to różnie może być. Moto,landek,przygotowane(kostki,osłony,itd). Spanie oczywiście na dziko i pod namiotami,chyba że warunki pogodowe nie pozwolą to kwaterki,motele itd. Jak ustalimy dokładnie trasę to podam info. Zdrówko |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
season closing meeting, Hungary, 2009.10.23-2009.10.25. | Brasil | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 30 | 11.11.2009 21:52 |
Africa Twin meeting in Hungary, 2009.09.04. - 2009.09.06. | Brasil | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 26 | 11.11.2009 21:48 |
Miastko 2009 reaktywacja 28.-30.08.2009 | Ciapek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 3 | 27.08.2009 12:46 |