13.01.2020, 12:16 | #71 |
Miasto: Sulejówek
Motocykl: Fiddle
Online: 6 miesiące 2 tygodni 13 godz 54 min 4 s
|
Pomiary światła telefonem. Decybele też można pomierzyć. Polecam jeszcze alkomat w telefonie liczący promile, na podstawie wprowadzonej ilości wypitych trunków
|
13.01.2020, 12:32 | #72 | |
Miasto: Zgierz
Motocykl: EXC 250 TPI
Przebieg: galanty
Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 1 min 27 s
|
Cytat:
Panowie, takie testy robione telefonem nie mają sensu zresztą już to zostało napisane. Tylko firma kurierska zarobi na przewożeniu latarek a wyniki będą od czapy Ostatnio edytowane przez Marcinnn6 : 13.01.2020 o 12:42 |
|
13.01.2020, 13:15 | #73 | |||||||||||||||
Gość
Online: 0
|
Panowie,
chyba jakieś jaja się dzieją, więc pozwolę sobie podsumować naszą dyskusję bo zaraz będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem 1. Wrzucam na forum informację, że kupiłem tanio a dobrze. Nie mam w tym interesu, nie znam się, piszę i tyle. Nie znam się, bo kupiłem, świeci, cieszy mnie, może kogoś też. Zrobiłem ten nierozważny krok NIE CZYTAJĄC ŻADNEGO FORUM!!! Masakra 2. Dowiaduję się, że kupiłem szajs. Ok, szanuję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
3.1Zauważmy, że bez żadnych pomiarów czymkolwiek się o tym dowiedziałem. OK Mam gówno, szanuję zdanie osób, które się na tym znają. 3.2. Co więcej, pada deklaracja porównań. Myślę, że ma to sens - porównać organoleptycznie szanując zdanie speców, którzy z mojego ogłoszenia wywnioskowali, że mam szajs. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
4. Są inne głosy, które tym bardziej mnie skłaniają do porównań: Cytat:
Cytat:
Proponuję metodę porównania organoleptycznego: Cytat:
7. Po pewnym czasie dowiaduję się, że pomiary nie mają sensu i - na marginesie zabawne - że ja je wymyśliłem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
P.S.1. Możecie mnie oświecić (sic!) jak porównać latarki? Ja myślałem, że po prostu włączeniem : włączę moją chooooynie z markowymi armatami to zobaczę i na forum napiszę... Ale wyjdzie na to, że jak poświecę na ścianę to się dowiem, że to pseudo test *** P.S.2. Mam takie przemyślenie - podsumowanie: ta dyskusja oraz o butach z Chin przypominają debatę na forum BMW Jak nie masz firmowego stroju, aluminiowych kufrów to nie masz adwenczurowego sprzętu O butach się dowiedziałem, że (na podstawie zdjęć) chujnia, bo przecież za dwa- trzy razy drożej można markowe. O latarkach, że (na podstawie zdjęcia) chujnia, bo przecież za 3-5 razy drożej można markowe. Podkreślam - na podstawie zdjęcia dowiaduję się, że chooynia Jak włączamy markowe do testów, to już apka (jednak coś więcej niż zdjęcie!) okazuje się choooynią, bo..... coś testy wypadły rzekłbym ... słabo Wniosek: zostaję z moją chujnią i przeświadczeniem, że hiperduper latarki są hiperduper lepsze i że nie umiem "naprawdę używaż latarki ( Cytat:
Errata - dziękuję kolegom, którzy chcieli wysłać swoje latarki do testów! Chyba nie ma sensu, bo i tak test będzie pseudo Uśmiecham się na myśl, że nikt z krytykujących "moją latarkę" się nie odważył Ostatnio edytowane przez wojtekk : 13.01.2020 o 13:26 |
|||||||||||||||
13.01.2020, 13:24 | #74 |
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 2 dni 9 godz 15 min 18 s
|
o butach to ja pisałem, że plastikowa chujnia ))
BTW, kurła, co w naszych zdziecinniałych chłopięcych łbach siedzi. Mam w domu kilka czołówek w tym 3 petzla. Jedna jeszcze na baterię płaską i baterię żarową, kolejna na paluszki i lampa led + żarówka trzecia już sam led Idę w góry zabieram, jadę na wycieczkę zabieram, coś majstruję po ciemku, używam. Nie są rewelacyjne - ot takie minimum, ale w zupełności wystarczają na moje potrzeby. Ale czytam i kurde wchodzę w linki, oglądam testy i kusi, żeby kupić taką lepszą, wypierdzistą, co oświetli Jowisza, albo chociaż tego Chińczyka co ją sprzedał ) Jeżu, chłopaki, jak przez Was człek musi się bić z tym chłopcem co siedzi w środku |
13.01.2020, 13:25 | #75 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Wojtek, z całym szacunkiem bo chyba do mnie najwięcej pijesz. Nie masz przyrządu do pomiarów a chcesz żebym ci wysłał latarkę, której używam codziennie (tak codziennie) abyś sobie mógł zaświecić nią w telefon. To ci zaświeciłem i podałem wyniki, żebym nie musiał wysyłać ci rzeczy, której potrzebuję. Nie kumam Twojej logiki. Jak kupiłeś i jesteś zadowolony to świetnie. Tylko sie cieszyć.
Jak chcesz porównywać latarki włączeniem to już świadczy że w temacie jesteś laikiem. I jako laik chcesz coś porównywac telefonem o wątpliwej dokładności. Sorki ale ja odpadam. |
13.01.2020, 13:32 | #76 |
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
Online: 3 miesiące 4 tygodni 14 godz 55 min 25 s
|
Wojtek, powiem tyle: sa fora, gdzie to sie bardziej rozkminia i wsrod osob zainteresowanych jest wiecej tych co moga i umieja sprawdzic sprzet i to robia. Nie musisz sie denerwowac faktem, ze ktos kto od lat drenuje dany temat, ma pewne watpliwosci co do zbyt tanich zakupow od chinczyka... Ja jestem przekonany (na ten moment), ze nie da sie kupic latarki na prawdziwej xhp70 wraz z ogniwami, ktore podzialaja za 100pln. Da sie - ale za 200
|
13.01.2020, 13:32 | #77 |
Miasto: Marynino
Motocykl: NAT`18
Przebieg: rośnie
Online: 3 tygodni 5 dni 7 godz 17 min 14 s
|
wojtekk nie unoś się, każdy ma prawo do swojego zdania
Masz prawo chcieć latarki na testy, oczywiście. Tylko zastanawia mnie co to da ? Tobie, że Ty będziesz wiedział, czy mniej, czy więcej świeci. Inni mają dać na wiarę, że Twoja opinia jest słuszna...no bo na jakiej podstawie ? Jak ma wyglądać wiarygodność testów, czym to zrobisz, jak stwierdzisz co jest fajne, a co nie ? To będzie kolejna subiektywna ocena , jakich wiele już tu padło. Po co kolejna, nic nie znacząca dla innych ( skoro oceny innych są dla Ciebie nieistotne ). Ja rozumiem, że okres mamy zmuszający do szukania zajęć, ale nie prościej poczytać w necie, poszukać wiarygodnych ( dla Ciebie ) testów, omówień, porównań ? Kupiłeś, zadowolony jesteś, Tobie odpowiada, pasuje....czego chcieć więcej ? Nagle stwierdzisz, że nie jesteś zadowolony ? Albo będziesz bardziej zadowolony ? Za te parę złotych ? No weź....
13.01.2020, 13:33 | #78 | |
Gość
|
Cytat:
Nie Emku, nie odbieraj proszę tego jako picie do Ciebie ani innych Kolegów nie chcę obrazić ! Raczej do szybkich ocen. Nie piję do nikogo - piszę co sądzę o pędzie do oceniania po zdjęciu i cenie, że chujnia. Chciałem se na ścianę poświecić P.S. Ciekaw jestem, jak porównywaliście markowymi przyrządami pomiarowymi swoją starą i nową latarkę! Serio - nie chcę obrazić! Raczej pokazać tendencję pogoni za marką wykonaniem, oceną ceny |
|
13.01.2020, 13:34 | #79 |
Gość
|
Od pewnego czasu na forum jest sporo osob o mentalnosci ''beemiarzy'', pamietam jak dzis jak Zlom opisywal jak zrobic tanio dobre swiatlo do doswietlania np. kamerki i co sie dzialo w tym watku. Tak wielu tu nabija sie z BMW z alu kuframi a wielu posiadaczy zwaszcza NAT bije wlascicieli BMW na glowe. Poczytajcie o oslonach oslon , wzmocnieniach wzmocnien itd.
Kiedys bylo inaczej a wiadomo ze stare nie wroci. By bylo w temacie, mam podobna hujnie co Wojtek od paru lat i dziala, spelnia pokladane w niej zadania wiec ta chujnia wcale nie taka chujowa. ' Wiecej luzu panowie, nie wszyscy musza miec wszystko co markowe i najlepsze. |
13.01.2020, 14:10 | #80 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 miesiące 6 dni 23 godz 32 min 34 s
|
Na podstawie tego wątku można sformułować definicję:
Chujnia- "rzecz innej osoby która ma takie samo zastosowanie jak moja ale jest od niej tańsza" Akurat byłem dzisiaj u fryzjera i słyszałem jak goście obok rozmawiali o zakupie snowboard'u i 1 typ stwierdził: w sklepie XXX to się znają bo przez 4 godziny mi sprzęt dobierali... ps. nawet se kupił zestaw lawinowy bo jak w Zieleńcu zjedzie z trasy do lasu to żeby go nie przysypało Teraz takie czasy, że nawet jak chcesz rowerem pojechać do sklepu po flaszkę i worek ziemniaków to musisz mieć wersje triathlonową lżejszą od bąka z dupy, zbudowaną dokładnie pod Twoją anatomie po 2 tygodniach testów i strój który oddycha za ciebie i parametrami przewyższa ciuchy Kosmonautów... bo jak kupisz rower w Decathlonie to "ło to panie chujnie pan masz i jak nas napadnom Ruskie to taką chujnią Pan nie uciekniesz przed Saszką w Uazie" |
|
|