|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.02.2020, 18:50 | #71 |
Wieczór
Jak wyrwać wentyl? Ano starczy, ze oponka spadnie z rantu i się obróci ciągnąc za sobą detke. Przyczyną jest zawsze za niskie ciśnienie i brak szpanera. A za małym cisnieniem nie koniecznie stoi działanie ridera, może typ być mała dziurka i powoli schodzące powietrze. Jak się nie "wyczuje" na czas i z jakiegoś powodu odkręci lub mocniej przychamuje tyłem to bez trzymaka prawie na bank masz wyrwany wentyl. Pozdr rr
01.02.2020, 19:38 | #72 |
Miasto: Słocina
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 17 godz 41 min 49 s
|
Hm... chyba jednak na dalsze trasy bez zapasowej dętki się nie obejdzie. Tak jak pisze Emek, duża dziura i przecie w miejscu nie stanę.
|
03.02.2020, 01:46 | #73 | |
Cytat:
Te torby kosztują niewiele a poza dętkami mieszczą sie jeszcze rękawice robocze i trochę szmat, które jaj wiadomo w trasie zawsze się przydają. Jak wiadomo złapanie gumy to loteria. Mi zdarzyło się to raz na skutek tego, ze wulkanizator przesunął gumową opaskę z nypli (bandaż) i dętka przetarła się tak, że rozpadła się na kawałki. Na szczęście stało się to w tylnym kole, bo jechałem ponad 100. Łatki nic by nie dały, bo z dętki nie było czego zbierać. Zdjąłem koło i pojechałem motorem kolegi do najbliższego miasteczka. Cala akcja trwala mniej niż godzinę i obyło się bez assistanca a przy okazji szukając wulkanizacji trafilem na warsztat chlopakow z Łowców Niewygód - bo to na Podlasiu było |
||
03.02.2020, 09:14 | #74 | |
Cytat:
W innych sprzętach, zwłaszcza tych lżejszych jest tak jak piszesz- dużo łatwiej.
03.02.2020, 10:02 | #75 |
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 29 min 30 s
|
Dętki?
Wyjechałem kiedyś z lasu na szosę z niskim ciśnieniem około 0,5 atm i jakiś cwaniaczek na światłach mnie podpuścił. Zielone ogień i stoję już na następnych światłach. Podjeżdża chyba chętny żeby drugi raz go złoić zielone ja maneta na maxa obroty w górę, a ja stoję w miejscu. Felga się kręci, a opona stoi. Na kapciu do domu i od tego czasu jeżdżę na trzymakach.
|
03.02.2020, 19:49 | #76 |
Ostro! Ja nawet na wydmach nie schodzę poniżej 0.8 a na czarnym do momentu dopompowania to wolniej i łagodniej niż emeryt . Mowa o dużym ciężkim moto oczywiście.
|