![]() |
#71 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 2 godz 35 min 8 s
|
![]()
Neno - czy bierzesz pod uwagę modyfikację sakwy centralnej?
A może wyjdą jeszcze jakieś inne jej wersje/odmiany? Słuchaj głosu ludu ![]() Rolowane otwieranie po dwóch stronach jest ciekawe, ale czy stworzyłbyś sakwę centralną, w podobnej formie z klapami, ale otwieraną wzdłuż - na podobieństwo Ortlieba? Takie otwarcie sakwy nie będzie powodowało wypadanie zawartości czy szukanie po omacku tylko od razu masz wgląd w cały szpej.
![]() |
#72 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2017
Miasto: Gliwice
Motocykl: CRF 1000D
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 10 godz 8 min 26 s
|
![]()
Płytami do montaży sakw jestem zainteresowany .
A propos , z jakiego materiału one będą wykonane ? Ostatnio edytowane przez Palnik : 30.04.2019 o 12:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Też jestem zainteresowany wersja droższa sakiew. Jaka funkcje poza ozdobna i pewnie stąd ta cena pełni ta zewnętrzna polać materiału z gumką? W moto Mosko jest ona zszyta z dołem sakwy i chroni ja podczas upadku. Tu tego raczej nie widzę. Podpisuje się poduwaga Novego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Zambrów
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 64321
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 9 godz 15 min 6 s
|
![]() Cytat:
- można tam wsadzić zakupy i dojechać z nimi na biwak - jest Ci za gorąco i chcesz pojechać w samej bluzce - wciśniesz tam kurtkę - w tym modelu nie ma opcji montażu uchwytów na butelki - te przewieziesz właśnie pod tą klapką - można tam włożyć kombinezon przeciwdeszczowy lub wszystko to, co nie zmieściło nam się do sakwy a trzeba to zabrać ze sobą i mieć pod ręką. Cytat:
Dam znać jak tyko przejdą pozytywnie testy.
![]() |
![]() |
#75 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Po dlugich wte i wewte zdecydowalem sie na produkt Neno-sakwy Adventure Plus.W czerwcu konkretny balkanski test wiec pozniej podziele sie uwagami,jestem dobrej mysli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2019
Miasto: 100lica
Motocykl: ATAS DCT 2018
Przebieg: 20250
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 15 godz 4 min 47 s
|
![]()
@Neno
chciałem Cię zapytać jaki jest rekomendowany przez Ciebie system montaż U-Bag na NAT ADV? |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2016
Miasto: Bochnia
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 19 godz 2 min 39 s
|
![]()
Zwidziwiane troche te sakfy jesli moge wyrazic opinie ale to kwestia gustu
![]() Mocowanie butelek na sciance bocznej tej najwiekszej i tym samym powiekszanie szerokosci bagazu to zly pomysl jesli jezdzimy w offie czy tez w korkach. Butelki powinny byc mocowane tak jak w 21BRO... na waskich sciankach z przodu i tylu sakfy. Torba centralna tez problematyczna i po czasie by niezle denerwowalo otwieranie i wyciaganie rzeczy. Zdecydowanie jest koniecznosc zrobienia torby centarlnej na wzor Oxford AQUA T-50 - bardzo szybki dostep do rzezcy i latwosc latwosc w obsludze i organizacji - a tu cena duzo jeszcze lepsza.... Ja kiedys kupilem sakwy od konkurencji i pytalem juz 2 razy czy maja taka torbe centralna co od gory sie otwiera - niestety brak chyba czasu na wykonanie - wiec zadowalam sie workiem rolowanym . Jednak jestem bliski kupienia wlasnie Oxford AQUA T-50 bez udziwnien bo dodanie siatki - pajaczka do torby powoduje ze mozemy miec szybki dostep do np. odziezy na deszcz. pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 5 dni 18 godz 11 min 32 s
|
![]()
Neno,
czy myślałeś o wyprodukowaniu czegoś, co można zawiesić na gmolach, coś na wzór SW-MOTECH Drybag 80. Twój zestaw już mam, wygląda dobrze, jeszcze nie testowałem. Pozdrawiam Skiper |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Nysa/Reykjavik
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 3 miesiące 1 tydzień 11 godz 10 min 37 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Zambrów
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 64321
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 9 godz 15 min 6 s
|
![]() Cytat:
Cytat:
Nie mniej rodzaj torby o jakiej piszesz kiedyś też na pewno powstanie - ale to już jako uzupełnienie oferty. Cena: nie będziemy konkurować z produktami, które powstają na wschodzie. Teraz słów kilka o nowościach, które już są w fazie testów, do sprzedaży trafią pewnie w okolicach marca/kwietnia. Nie sprzedajemy NIC co wcześniej nie przejechało z nami kilku tysięcy kilometrów. Rogal w 2 rozmiarach: 55 i 65L, cena +/- 1.300zł Oczywiście w 100% wodoszczelne Tak wygląda wersja testowa: ![]() Torba centralna z funkcją plecaka i specjalną saszetką w 2 rozmiarach: 35 i 45L . Wersja 35L stworzona dla ludzi, którzy do motocykla docierają samolotem. Nie licząc najtańszych linii lotniczych spełnia warunki określone dla bagażu podręcznego, myślę, że z wersją 45L na plecach też nikt Was z samolotu nie wyrzuci. Szelki na pewno przydadzą się w przypadku chęci zabrania całego bagażu do hotelu za "jednym razem". Sakwy w dłonie, centralna torba na plecy i w drogę ![]() ![]() Sakwy z alu płytami, 30 i 40L i cena około 1.500zł. Zdjęcia pokaże w lutym. Generalnie będzie to MIX sakw i UBAGa, czyli... - płyta alu przykręcona do stelaża motocykla - do tej płyty będzie przymocowany "koszyk" - do tego "koszyka" będzie wkładało się sakwę i po odpięciu jedenj klamerki, można będzie taki bagaż zabrać do hotelu (podobnie jak wygląda to w U-BAGu) - do "koszyczków" będą przymocowane uchwyty na butelki. Płyty alu przystosowane do rotopaxa (wycięte otwory montażowe) i starych modeli sakw - cena 590zł/kpl (2szt.) Płyty już po testach, czekają tylko na zdjęcia studyjne i trafią do sklepu. ![]() Dystanse do łamanych stelaży (regulowane): około 60zł kpl. Podobnie jak płyty - czekają tylko na zdjęcia. Termo saszetki na butelki z wodą, już po testach - naprawdę genialna sprawa, do przymocowania praktycznie z każą torbą Red Mamuta, sakwami bocznymi czy U-Bagiem: ![]() ![]() ![]() ![]() http://przezswiat.eu/produkt/bagaz/s...ych-red-mamut/ Występuje w wersji 1L (pomieści butelki do 1.25L) i 2L (pomieści większość butelek do 1.75L)
https://www.facebook.com/PrzezSwiat.eu Ostatnio edytowane przez Neno : 22.04.2020 o 13:40 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Stalowa siatka czyli bezpieczne sakwy, torby | sambor1965 | Wszystko dla Afryki | 2 | 22.10.2009 03:57 |