|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
17.12.2020, 11:16 | #71 |
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 3 godz 35 min 38 s
|
To nie ma już opon na których można pojechać i wrócić ?
|
17.12.2020, 12:24 | #72 |
@krytek: nie obrażaj się ale forum to nie jest fejsunio. Tutaj jak zauważy Emek pewien poziom infantylizmu poznawczego nie jest mile widziany. Pewnie każdy z nas jest obecny na fejsie ale z pewnych powodów społecznych woli FAT
Co do śpiwora: pytanie elementarne - planujesz spać w namiocie w górach czy celujesz w kwatery ? Jeśli to drugie, to weź coś co zajmuje mało miejsca i daje komfort w graniach 5-0 stopni. Jeśli planujesz kimać w namiocie, to w nocy mogą być przymrozki. Wtedy fajnie mieć coś na -5 komfort. Co do opon: poleciałem kiedyś tą trasę (9 tys km) na szosowych oponach. Gruzja się zmienia, kładą asfalt, poprawiają drogi co sezon. Oprócz kilku miękkich odcinków (Ushguli > Lenteki) gdzie brakowało mi trakcji, wszędzie dało się przejechać . Pewnie takie Heidenau K60 spokojnie wystarczą na całą trasę - oczywiście jeśli nie lecisz na kacie 1290 pełnym slajdem od zakrętu do zakrętu
17.12.2020, 12:33 | #73 |
Miasto: Wrocław
Online: 3 miesiące 6 dni 23 godz 32 min 34 s
|
|
17.12.2020, 12:44 | #74 | |
Asia
Miasto: Złotoryja/ Wrocław
Motocykl: XL750, CRF300RALLY
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 miesiące 3 tygodni 6 dni 13 godz 39 min 20 s
|
Cytat:
Dokładnie k60 tył i tkc80 przód. I moim zdaniem to świetny komplet na takie wyjazdy. Oprócz wyjazdu na wschód przejeździłam na nim jeszcze cały sezon w PL oraz dojazd na Bałkany. Tam zmieniłam na kostki ale spokojnie mogły jeszcze trochę pojeździć. Na suche warunki więcej nie trzeba Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
17.12.2020, 16:35 | #75 |
Miasto: Bochnia
Online: 3 dni 19 godz 2 min 39 s
|
Co do opon to juz plan jest , szmaciaki na dojazd a na miejscu kostki obowiazkowo, bo jak sie da to jezdzimy tez po miekkim a tam sie da ...
Spanie - plan tylko namiot Fizolof - masz fajne zdjecie ! - masz jakis album co by mozna poogladac ? pozdr |
17.12.2020, 17:04 | #76 | |
Asia
Miasto: Złotoryja/ Wrocław
Motocykl: XL750, CRF300RALLY
Online: 3 miesiące 3 tygodni 6 dni 13 godz 39 min 20 s
|
Gruzja - 3 szybkie pytania
Cytat:
Albo tutaj: https://photos.app.goo.gl/7nTotjC3k7cWFi9w8 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
18.12.2020, 02:57 | #77 | |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Cytat:
Nie okresliles trasy, wiec trudno tez podpowiadac o oponach. Jak bedziesz spac tylko w namiocie, co wg mnie jest bardzo duzym bledem, to znaczy, zebedziesz obladowany. Bo namiot, spiwor,materac, pewnie tez sprzet do gotowania itp. Czyli.ostrego offu nie bedzie. Jak nie planujesz Vashlovani.na 3 dni, to.ja bym I namiot I opony kostki odradzal. W Gruzji jest na tyle duzo miejsc do spania, tyle dobrego zarcia, ze szkoda czasu I energi na spanie w namiocie I gotowanie samemu. Opony. Tak. Jak napisal Mikelos. Wszedzie robia asfalty. Ja 95 procent tras przejezdzam starym transitem. Kiedys zeby zrobic fajna objazdowke po Gruzji mozna bylo o kostkach myslec. Teraz przydadza sie tylko.w Vashlowani. Bo nawet dojazd do Omalo to tylko kamienie I szuter.W Gruzji bloto praktycznie nie wystepuje. Mowie oczywiscie o.jezdzie turystycznej na motocyklu
18.12.2020, 08:27 | #78 |
Zakonserwowany
|
Cześć Mirek, w czerwcu z Tatą chcemy polecieć na tydzień do Gruzji, wynająć motorki i pojeździć po górach. W zasadzie nic po za górami nas nie interesuje, może jeszcze to vaszlowani bo wtedy było, jak było i żeśmy nie dojechali. Stawiam flaszkę dobrej grappy za ułożenie takiej trasy, napisz na jakie masz tam dryndy i za ile, najbardziej pasowały by nam derzetki.
Pozdrawiania.
18.12.2020, 09:39 | #79 | |
Miasto: Piotrków Trybunalski
Przebieg: 80800
Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 9 godz 45 min 2 s
|
Cytat:
|
|
18.12.2020, 22:25 | #80 |
Miasto: Bochnia
Online: 3 dni 19 godz 2 min 39 s
|
Widze ze nie tylko my celujemy w czerwiec do Gruzji to fajnie ....
Spanie w namiocie jak dla mnie wygrywa....jeszcze - wolnosc i niezależność ... Tam dodatkowe pare kilo bagażu nie zaszkodzi. Fajnie oczywiście zjeść tam czy tu ale absolutnie to nie jest dla mnie aż tak ważne w tym przypadku - zostawiam takie rzeczy na wyjazdach z rodzina Pozatym ogarnięta i zagrana grupa, jesli chce to od pobudki do jazdy potrzebuje ok 1 godzinę na jedznene , spakowanie namiotów ...- tak u nas przynajmniej było na wyjeździe do Bośni Tak mamy plan odwiedzić Vashlovani - zdecydowanie tak ... mam nadzieje ze się uda . |
|
|