28.09.2022, 22:35 | #841 |
W moto grzebał tylko serwis KTM, na przeglądzie, więc tylko tam było rozpinane.
Tydzień temu przy lataniu w koło komina było czuć paliwo, zwaliłem to na przejeżdżającą puszkę, jedynie zastanawiało mnie nadmierne zniknięcie większej ilosci paliwa, no ale cóż wziął ile chciał. Musiało się stopniowo rozpinać i wyciekać , jak się w końcu rozpieło całkiem, to ma zaworek zwrotny i nie leci nic, blokuje przepływ. Sladu po wycieku nie było bo temperatura na silniku i odparowało, dobrze, że nie zrobiło bum bo leci tam prosto na kolektor. Na razie ogarnięte nowym oringiem. Nie ma wewnątrz wystarczającego sfazowania krawędzi i ciasno to spasowane pierwszy oring uszkodziłem. Sam zamek ok, ma sprytny zderzaczek jak złączka docisnięta do końca to zwalnia blokadę i zatrzaskuje samo. Wymiar oringu 8/1,8. Docelowo wywalam to ustrojstwo, dziś nie miałem odpowiednich szpejów. |
|
29.09.2022, 17:28 | #842 |
A który serwis?
Bo u mnie standardowo poodkręcały się gmole i jedna śrubka nawet gdzieś wypadła. teraz wiem, ze po sewisie sam muszę na kleju dokręcać |
|
29.09.2022, 19:37 | #843 |
Krakow
|
|
05.10.2022, 20:50 | #844 |
No to nie dobrze, na szczęście po ostatnim przeglądzie po Rumunii KTM pomyka jak dziki, zwłaszcza , ze tu ograniczenia prędkości traktują bardzo umownie.
Za to po 2 dniach czekania, nagroda odpowiednia . Ostatnio edytowane przez Artek : 05.10.2022 o 21:12 Powód: obróciłem foto |
|
05.10.2022, 21:15 | #845 |
Bravo Ty! Bylo w jakimś wątku że Ktoś na NAT "odpuścił" a 1290 podołał..
08.10.2022, 21:35 | #846 |
Dopadła mnie jakaś czarna seria.
Gdzie w Krakowie lub moze u kogos w okolicy mogę zdiagnozować KTM, poza serwisem. Albo, inaczej gdzie i w co trzeba by się zaopatrzyć aby samemu ogarniać niespodzianki. Dwa dni temu wyswietlił mi się napis SERVICE, niby nic moto szło normalnie, dziś chce odpalić, uruchamia pompe, przepustnice ale rozrusznika już nie. Wyswietla jakieś czary brak paliwa, a jest pełny bak. Odpaliłem z odwrotną kolejnością pierwszy przycisk rozrusznik drugi zapłon. Idzie normalnie. Odpięcie aku pomogło, czy na chwilę to sie okaże dzis Słowacja. Jakiegoś szpeja do diagnostyki jednak chciałbym miec. Ostatnio edytowane przez Władek : 09.10.2022 o 09:45 Powód: Usunięcie problemu. |
|
09.10.2022, 20:59 | #847 |
Czemu bronisz się przed ogarnietym serwisem?
10.10.2022, 22:20 | #848 |
Nie lubię niepotrzebnie wydawać kasy.
Moto nałapało błedów jak rozpieło złączke paliwa i heblowałem rozrusznikiem, aku ledwo zipał. Cuda sie wtedy wyswietlały, łącznie z załączaniem swiateł drogowych ? Parę dni póżniej też dziwne komunikaty, aku naładowany. Na szczęście pomogło rozpięcie aku. W niedziele była Słowacja, odpukać wszystko OK. |
|
10.10.2022, 23:58 | #849 | |
Gość
Online: 0
|
Cytat:
|
|
11.10.2022, 12:33 | #850 |
Świeta słowa.. Albo u kumpla przy piątkowej flaszce Victorii w garazu serwisujo a potem płaczo, że się zje..ł!
|