|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.07.2017, 08:43 | #81 |
Gość
Online: 0
|
Emek, Radio, jak motozy? Interesuje mnie szczególne, czy przy 140 normalnie się prowadzą, jak na mokrym, jaka przewidywalna trwałość, czy w błocie furt się zaklejają?
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
19.07.2017, 08:51 | #82 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Radio będzie wiedział więcej. Ja na razie dobijam stare TKC.
|
19.07.2017, 10:19 | #83 | |
Cytat:
Na swoich zrobiłem 2600 km. Zrobiłem na nich ok 1300 km asfaltem i reszta off. Latam głównie po drogach pomiędzy polami. Jest tam piach, błoto itp. Z błota się szybko oczyszczają chodź może aż wa takim mocno klejoncym nie byłem ;-) Schodzą bardzo powoli. Możesz zobaczyć jak wygląda bieżnik po ww. przebiegu. Na asfalcie w deszczu jechałem tylko raz parę dziesiat km. Nie miałem uślizgu, oprócz jednego razu lekko przód odjechał, ale widziałem że na zakręcie jest śliskie asfalt. Powyżej 140 nie próbowałem po tym jak na takich oponach brat i Tatą wpadli w shime. Ale może za bardzo dali w palnik :-P Trochę mocniej hałasują w pewnych prędkościach, ale mi to nie przeszkadza. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
||
19.07.2017, 11:03 | #84 |
Gość
Online: 0
|
Dzieki, Dzinks. Bralbys jeszcze raz?
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
19.07.2017, 11:17 | #85 | |
Cytat:
między 120-140 potrafią bardzo niebezpiecznie węzykować, zwłaszcza przy przyśpieszaniu i smole na asfalcie, myślę, ze to zasługa przodu i wiotkości kostek Są bardo wrażliwe na wszelkie uskoki i nierówności asfaltu, cały motor wtedy chodzi. Powyżej 30 stopni wężykować lubią jeszcze bardziej. Na mokrym przy starcie sie dość mocno ślizgają, ale na równym gazie i w złożeniu nawet nie uciekają. Na mokrych szynach w ogóle nie mają przyczepności, trzeba atakować ostrożnie i prostopadle inaczej może być wesoło. Natomiast bardzo manewrowalne są przy małych prędkościach i łatwo wchodzą w zakręt, trudniej wyprostować, ale też do opanowania Raczej po ich zdarciu nie kupię następnego zestawu, raczej pójdę w Karoo 3,albo anakee wild, jak wreszcie zrobią rozmiar afrykanski, albo tył mt 90 a/t ,a przód karoo 3 |
||
19.07.2017, 11:22 | #86 |
Jest jeszcze pirelli rally srt
19.07.2017, 11:48 | #87 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Po 10 KKM na dużym giełesie.
Wyglądają ciekawie a ludzie chwalą. Może to być ciekawa propozycja choć ja bym rozważył MT90 bo chyba pociągną ciut dłużej. |
19.07.2017, 11:54 | #88 |
Mi zwykły pirelli rally 140/80 18 w KTM który pochlania opony wytrzymał 3tyś. a naprawde dostawał w dupę. To w afrze powinien zrobić conajmniej 6/7tyś a SRT dwa razy tyle.
Dobra alternatywa dla TKC choć w terenie pewnie szału nie będzie. Choć pirelli rally nie wygląda jakoś szałowo a robi 10X lepiej niż podobne e09.
19.07.2017, 15:28 | #89 |
|
|
20.07.2017, 06:43 | #90 |
Co robicie z oryginalnymi Dunlopami ?
Jeśli utylizacja... to ja chętnie przyjmę i dokończę ich żywot - niekoniecznie w dwie minuty Kuriera po nie mogę wysłać. Dla mnie to całkiem przyzwoita guma i nie jestem odosobniony w tym temacie. Fakt - w deszczu nie jeżdżę.