|
![]() |
#1 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Jest update.
Do krótkich form "adwęczer low" nalewa się woda od góry, przy byle brodzie. Takze, słabo. Sent from my G8441 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Mała Polska
Motocykl: RD07a
Przebieg: 41214
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 20 godz 33 min 49 s
|
![]()
Żeby nie zakładać nowego wątku. Kupiłem nowe Formy Adventure w grudniu 2022. Nie było kiedy przetestować i użyłem ich pierwszy raz w lipcu podczas 5 dniowego wyjazdu.
Po dwóch godzinach górna części obu cholewek obu butów cięły skórę, że hej. Za nisko umieszczony szew wygiął część materiału powyżej zmieniając wygiętą skórę buta w nóż. Musiałem plastry przyklejać aby w ogóle dało się to coś używać i jakoś dotrwać do końca. Sprzedawca i importer mnie totalnie olał i stwierdził, ze to moja wina bo nie umiem butów używać. Jakiś handlarz z Zabrza. Nie polecam. ![]() Prawy goleń - lewa, wewnętrzna strona: ![]() Lewy goleń - lewa, zewnętrzna strona: ![]()
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Miałem podobny but, ale nazywał się Diadora MUD służyły dzielnie z 6 lat. Działały by dalej ale zrobiła się dziura od spodu, od jazdy na stojąco chyba. Rondell do offa spodnie w buty.
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
spodnie w buty
![]()
![]() |
#5 |
|
![]()
Szymon, moim zdaniem jakość buta nie powinna zależeć od tego czy spodnie na czy w buty. Akurat mam mam moto gacie na buty.
Mam wcześniejsza model Formy i wszystko ok ale cala górna część cholewki idealnie wykończona i zero ostrych krawędzi. Oczekuje od butów dwóch prostych rzeczy: 1. Pasowania do nogi (rozmiar) - jasne, że mogę nie trafić z rozmiarem i to jest już mój problem 2. Dobrej ochrony - po to wybieram wysokie buty z klamrami (oczywiście, że te Adventury to nie but do crossa) aby chroniły w jakimś zakresie goleń. Jeżeli zamiast chronić uszkadzają to moim zdaniem nie spełniają podstawowej funkcji. Napisałem do producenta - oczywiście nie liczę na wiele. Napisałem ponownie do importera. Pewnie spuści mnie po brzytwie. Zostaje rzecznik. Zdrowia.
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Jak pada to gorzej. To fakt. Moje to były jeszcze Diadora. Może jak zaczęła je produkować Forma to jakość spadła. Siedzę właśnie w ciuchach motocyklowych i patrzę na wykończenie w tych miejscach w sidi adventure. Nie ma mowy zeby cos rysowalo golen. Wszystko miękkie i delikatne jak skóra kobiety. Ciekawe co na ten problem powie producent. A moze wysokie skarpety nieco by pomogły? Chociaż jak skóra przecielo to i skarpety tez by pewnie ustapily.
![]() |
#8 |
|
![]()
Rzecznik zadziałał. Sprzedający chce polubownego załatwienia sprawy czyli chce zwrócić kasę.