|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.01.2010, 21:13 | #81 |
Siemka Mały.
|
|
14.01.2010, 21:35 | #82 |
Gość
Online: 0
|
|
14.01.2010, 23:18 | #83 |
to już ktoś popsuł
matjas
04.11.2010, 10:05 | #84 |
zarobiony...
Miasto: Łódź
Motocykl: RD07a & Yamaha XV1900 Raider
Przebieg: za mały
Online: 5 dni 1 godz 3 min 8 s
|
NIE ZAKLADAC HID- Sridów !!!!
to ja tak skwituje to co tu sie co niektorzy na pocili... w zeszlym roku 15.06.2009 mialem wypadek... mialem suzuke vzr1800 z 15.03.2009.. i koles mi wjechal w dupe... mial ponad 180 km ja 60-70... cudem przezylem a moj plecak to juz w ogole ...polamana i 3 miesiace na wozku inwalidzkim.... do dzis ma bolesne operacje i nie wroci juz do sprawnosci fizycznej... 16.11.2010 kolejna operacja... ale wracajac do bixenonow.. ja wlasnie taki mialem zalozony.. hid.. za 250 zl... i co dalej... mimo ze gosc mi walnal z tylu... to walnal dlatego ze zajechala mu droge kobita jadaca pasem z boku.... a ona mu zajechala bo ona nic nie widziala bo ja podobno oswietlilem ja zajebistym HIDem z allegro... niestety na miejscu wypadku biegly sadowy podobnojedno z pierwszych zdjec jakich robil motocyklowi to wlasnie zarowce i zarnikowi niby bixenona.. ja do dzisiaj mam przez to problemy i mam wspoludzial w wypadku.... co dalej z finansami i ubezpieczeniem nie musze moowic.. ale JEDNOZNACZNIE ODRADZAM !!! sorry za literowki ale spiesze sie do roboty a b.chacialem to szybko napisac !!!
04.11.2010, 15:03 | #85 |
przykro czytać Kolego. życzę powrotu do zdrowia.
tak jak to było pisane powyżej - reflektor wielozwierciadłowy /lub klasyka z fresnellem/ do ksenona się nie nadaje... VZR ma własnie taki reflektor. matjas
04.11.2010, 17:18 | #86 |
zarobiony...
Miasto: Łódź
Motocykl: RD07a & Yamaha XV1900 Raider
Przebieg: za mały
Online: 5 dni 1 godz 3 min 8 s
|
i na pewno swiatla naszych afryk tez sie nie nadają.... a jak ktos w razie czego popelni blad to jak ma dobra papuge to sie wybroni tym ze go oslepiles... i tyle...
04.11.2010, 20:44 | #87 |
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 40 min 35 s
|
Ja mialem xsenony w LC8 i bylem nimi zachwycony.Nikogo nie razilem a noc przestala istniec.Przypadkowo mam H4 i bede chcial ja wsadzic do Czelendzera.Czy sie uda,zobaczymy
|
04.11.2010, 21:00 | #88 |
mylisz się Myku.
a w niemcowie możesz mieć grube kuku przy okazji mniejszej niż ta Mustaffy powyżej - wystarczy kontrola. tak uważam. jak bedziesz przerabiał czallendżera to może i szarpniesz się na owiewkę TT - tam są dwie soczewki z A6 - wtedy nie będziesz oślepiał. ze światłem w LC8 wybacz ale Ci nie wierzę. wg. mej wiedzy w całej historii nowoczesnej motoryzacji były tylko dwa auta z xenonem i wielozwierciadłem: Laguna i siakieś Volvo /80 czy 90 chyba/ chyba z 10 lat temu - ale tam było mycie szyby i układ samopoziomowania. ze względów, o których poniżej IMHO producenty zrezygnowali z tej technologii. wiem, że to kusi, bo miałem w LC4 xenona i bardzo chwaliłem ale tam była soczewka /H1 akurat mialem tylko xenon na mijania/ - świeciło to po prostu rewelacyjnie ale jak stanąłeś przez motocyklem 30m to odnosiłeś wrażenie, że COŚ TAM troszkę świeci. wystarczyło jednak ukucnąć... i to jest zasadnicza różnica na korzyść soczewki - po prostu NIE WIDAĆ źródła światła. czy w LC8 czy w czallendzerze tak nie jest i nie będzie bo świeci niemal cały reflektor i jest o wiele większa powierzchnia przed nim, która może /i ulega/ ulec zabrudzeniu. a wtedy to już nie ma dyskusji - dajesz po gałach jak golf II z neonami pod podwoziem. to co piszę, nie opieram na własnym mniemaniu tylko widziałem sporo motocykli swoich klientów i niestety tak się sprawa przedstawia. XJR1300, CBF1000, Suzuki Bandit 1200, Kawa ER6 i pewnie parę innych jeszcze. matjas
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 04.11.2010 o 21:03 |
|
04.11.2010, 21:11 | #89 |
Miasto: Piotrków Trybunalski
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 80800
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 3 godz 6 min 44 s
|
Ja wtrącę swoje. Otóż w związku z obawami powyżej opisanymi zdecydowałem się na soczewkę Hella (światło przeciwmgielne) http://picasaweb.google.com/Ropuch19...84261780691634 - + zdjęcia wcześniej/później włączane osobno i tylko w sytuacjach, które tego wymagają - jest HIPER wyraźna granica światło/cień ustawiana dowolnie tyle tylko że manualnie (góra-dół; prawo-lewo).
Jestem zafascynowany jasnością - noc staje się dniem - oryginał przetwornica Hella D2S od auta, palnik oryginał Philips D2S; halogen hella micro de - kompletny zestaw nie jest tani ale naprawdę robi robotę. nawet w ruchu miejskim zero oślepiania.....ale normalne lampy zostawiłem w oryginale !!! Zgadzam się z Matjasem w jego wypowiedziach....nie kombinujcie/kombinujemy z lampami w oryginale....lepiej dodać coś od siebie w postaci dodatkowego oświetlenia pod różnymi znanymi nam tu patentami HID jest naprawdę w pytę !!!! |
04.11.2010, 21:14 | #90 |
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 40 min 35 s
|
Kategorycznie sie nie zgodze!Za rada Leszka z ADV on ma tez xenony,zrobilem to u siebie z owa przetwornica,czy jak to sie tam nazywa i bylem zachwycony.Jadac nim do Pn.Walii 1300km z tego jakies 300 jechalem po ciemku,spowrotem podobnie 400km po ciemkku,zupelnie zapomnialem o wczesniejszych moich problemach z widocznoscia.Polecam ten pomysl,tylko bez fuszery przy montazu prosze.W Xsie nie wiem jak to bedzie,ale napewno bede probowal.A TT jest jednak na dzisiaj poza moim zasiegiem,mam inne przewidziane wydatki
|
|
|