![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#81 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 13 godz 6 min 38 s
|
![]()
Ja kupiłem od Thundercata za 100 i wszystko śmiga.
Faktycznie przez tą pompę to już prawie romont kapitalny chciałem robić bo tak mieszała. Ostatnio edytowane przez Tomas_XRV : 30.12.2014 o 12:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 40 s
|
![]()
Dzięki Wam za rady. Na razie potestuję "grawitację" a używek pasujących do AT jest na allegro sporo więc na to w razie czego będzie czas. Jeśli da się na grawitacji wyjeździć 18 litrów z baku to mi wystarczy (na testach się da
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
![]() |
![]()
Dopisuje sie w tym watku, bo nie chce zakladac kolejnego w temacie pompy paliwa.
W czasie jazdy mi motur padl, zaholowalem na wioske i zaczalem od pompy paliwa. Okazalo sie ze to jej sterowanie wyglada juz naprawde slabo, do tego jeden z przewodow trzymal sie na slowo honoru. Poprawilem kabel, przeczyscilem styki jak umialem i do domu wrocilem. Ale pytanie: starczy zakupic z allegro komplet naprawczy? czy sa inne lepsze sposoby doprowadzenia pompy do dobrej formy. Co z ta druga czescia gdzie jest membrana, tam mam cos sprawdzic i poczyscic? |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: domem jest mój cały świat
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 4 godz 45 min 56 s
|
![]()
O ile dobrze pamiętam to do elektrozaworu i membrany nie dostaniesz sie bez uszkodzenia jej wiec pompa jest nie rozbieralna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
![]() |
![]()
OK, dzieki. Czyli zostaje kupno zestawu naprawczego.
Ktos wie czy jakosc tego co na allegro mozna kupic za 60 pln jest przyzwoita? |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Motocykl: RD07&1000RR
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 3 godz 26 min 56 s
|
![]()
Mieszkasz w Warszawie, podjedź do larssona i kup nówke - to samo co na allegro - firma tourmax, na 50 tyś starczy o ile nie będziesz notorycznie przypalał styków nieumiejętnym przełączaniem na rezerwę. Do montażu potrzebna lutownica.
Ostatnio edytowane przez bass : 20.07.2015 o 12:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 6 dni 7 godz 14 min 23 s
|
![]()
Bass, a jak trzeba umiejetnie przelaczac rezerwe
![]()
![]() |
#89 |
![]() |
![]()
A, jeszcze jedno tylko pytanie przy okazji, bo jestem ciekaw jak to dziala.
Pompa pracuje tak, ze caly czas jednostajnie tloczy paliwo? czy w momentach gdy sie "zawiesza" nastepuja chwilowe braki w doplywie paliwa? czy np. takie krotkie przerwy w pracy nie powoduja zadnych perturbacji gdyz jest nadwyzka paliwa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Motocykl: RD07&1000RR
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 3 godz 26 min 56 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pompa paliwowa FACET. | e200g_ | Uklad paliwowy i wydechowy | 98 | 06.06.2014 23:47 |
Pompa paliwowa - szukam fachowca w trojmiescie | sailor | Uklad paliwowy i wydechowy | 5 | 05.06.2012 12:01 |
pompa paliwowa - odpowietrzanie? | Vooytas | Uklad paliwowy i wydechowy | 11 | 22.11.2011 00:02 |