![]() |
#82 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
![]() Online: 4 tygodni 1 godz 35 min 58 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Administrator
![]() |
![]()
W sumie to masz rację minimalizm ma swoje zalety szczególnie po spakowaniu o ile nie ujmuje funkcjonalności oczywiście
![]() A to czasem z wiekiem się zmienia ![]()
![]() |
#84 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2021
Miasto: Chrząszczyrzewoszyce powiat Łękołody
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 77000
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 5 godz 50 min 0
|
![]() Cytat:
Ostatnio miałem okazję być bezpośrednim świadkiem niemożności rozstawienia podobnego namiotu i finalnie jego połamania podczas burzy piaskowej. Jechaliśmy i zrobiło się momentalnie ciemno i jedyne co mogliśmy...to zjechać w pustynię 500 m od asfaltu żeby nie wpaść na nieoświetlony pojazd. Wiatr był tak silny, że nie dało się w żaden sposób opanować namiotu kolegi w dwie osoby. Finalnie wylądowaliśmy we dwóch w moim 2 os. namiocie TREK 500 z Decathlona którego rozłożenie przebiegało w następujący sposób: Ustawiłem moto bokiem do wiatru. Pozwoliłem namiotowi powiewać swobodnie na wietrze. Położyłem namiot na podłożu ustawiając go krótszym bokiem w linii kół. (bok bez otworów na kijki stelaża). Przywiązałem 2 narożniki podstawy namiotu do szprych przedniego i tylnego koła. Wiatr powiewał namiotem a ja poszedłem wtedy do tego powiewającego boku podstawy namiotu i wepchnąłem w kanały kije stelaża naprężając namiot do normalnego kształtu. Dopiero wtedy namiot stał się w miarę stabilny aby można było do niego wbić. Na pustyni nie ma szans na wbicie śledzi. Kumpel...się wciekł, że żle wybrał namiot bo nie przewidział rozkładania przy silnym wietrze. Ja też nie przewidziałem.. ale okazało się, że konstrukcja mojego namiotu pozwoliła rozłożenie w taki właśnie sposób. Śpię w namiocie około 20 dni rocznie i robię to od wielu lat... i pierwszy raz taka akcja ,że może warto o tym wspomnieć. To już mój drugi TREK 500... i po raz kolejny udowodnił że to dobry namiot. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Administrator
![]() |
![]()
Znalazłem opis że wytrzymuje do 70km/h , ciekawe spostrzeżenie opisałeś że nie tylko w idealnych warunkach się rozkłada.
![]() |
#86 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
![]() Online: 4 tygodni 1 godz 35 min 58 s
|
![]()
Na tym zdjęciu każdy namiot jest inny, ale wszystkie udało się rozłożyć w czasie pizgającej burzy piaskowej:-). Ustawiasz odpowiednio motorek, Mocujesz elementy namiotu linką do motorka i rozkładasz:-).
pozdrawiam trolik |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
![]() |
![]()
te dwie absydy po bokach i wejscia na przestrzał po bokach to taki IMO złoty standard. nie chciałbym inaczej zrobionego namiotu już.
![]() |
#89 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Mają też dwójki. Cena w necie jest totalnie z doopy ale mozna czasem nówki wyrwać za 150$.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Namiot | Marcin3City | Archiwum | 2 | 11.06.2018 00:29 |