|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.08.2010, 12:56 | #81 |
Miasto: Katowice
Motocykl: RD07
Przebieg: ...
Online: 2 tygodni 2 dni 8 godz 16 min 57 s
|
A jak to cenowo wygląda? zwłaszcza przód.
25.08.2010, 15:19 | #82 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
Przód 256 PLN czyli mniej więcej tle co TKC
25.08.2010, 16:39 | #83 |
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Online: 4 miesiące 2 tygodni 14 godz 14 min 45 s
|
MT21 jednak gorzej hamuje, przód ząbkuje się szybko a tył szybko ściera. Ale składać w zakrętach można się ładnie. U mnie tył zginął całkiem po powrocie z Rumunii.
26.08.2010, 08:29 | #85 |
mój kolega ma na KTM400EXC założone solidne kochy Michelin /komplet kosztował jakieś 350PLN/ guma jest twarda ale kolega dolotówki robi bezstresowo nawet w śniegu i błocie pośniegowym. wiadomo - nie jest to latanie na kolanie ale chodzi o to, żeby dojechać.
ja najbardziej PO TKC martwię się właśnie sytuacjami podbramkowymi - kiedy musisz nagle zahamować mimo emeryckiego tempa jazdy /na XL 'latam' max 95kmh mimo, że może sporo więcej/. może ten Mitas E09 to będzie OK a jak nie to kupię po prostu te michelin'y. podtrzymuję jednak, że wystarczy dłuższy odcinek błotnistej drogi przez pola, żeby zabić i TKC i kierownika. przed deszczem ta droga to był w miarę ładny twardy odcinek... pozdrawiam matjas
26.08.2010, 10:26 | #86 | |
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
Online: 1 miesiąc 21 godz 53 min 22 s
|
Cytat:
MITASY: - poziom cenowy 5 - trwałość na asfalcie 4 - przyczepność na mokrym asfalcie 2 - wykorzystanie w terenie 5 TKC 80: - poziom cenowy 1 - trwałość na asfalcie 2-3 - przyczepność na mokrym asfalcie 4-5 - wykorzystanie w terenie 3 MIHCELIN T63: - poziom cenowy 1 - trwałość na asfalcie 2-3 - przyczepność na mokrym asfalcie 4-5 - teren 5 MICHELIN Anakee: - poziom cenowy 1 - trwałość na asfalcie 4 - przyczepność na mokrym asfalcie 5+ - teren 1
26.08.2010, 10:45 | #87 |
....OLEJ....
Miasto: Pniewy-Londyn
Motocykl: RD07a
Przebieg: 6006 km
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 24 min 54 s
|
Puntek piknie i rzeczowo!
|
17.09.2010, 14:29 | #88 |
Gość
Online: 0
|
wczoraj wieczorem bylem taki nagazowany, ze udalem sie nad Wisle wyzyc troche. Dla ciekawskich: wawer, na koncu ul. Sitowie jest kopalnia piask, na lewo od niej fajne bloto po kazdych opadach. Tym razem bylo bardizej grzasko, niz zwykle, revularna ziemia orna pokryta 5 cm wody i troche kolein. zanim synapsy zadzialalyy, juz bylem kolem w 30 cm koleinie, but zaczal mi sie zapadac w tej brei, o zawroceniu nawet nie bylo co marzyc...oczami wyobrazni widzialem juz wlochatego geja, ktory ratuje mnie z opresji. Na pobliskiej plazy bowiem czesto bywa bardzo goraco, a panowie czesto przechadzaja sie bez gaci, niby do auta po wode mineralna.
Gdy uslyszalem trzask galezi za soba, pomyslalem cieplo o zonie i postanowilem nie oddac tanio wnetrza mojej odbytnicy. Wbilem jedynke i odkrecilem. Przez moment zasmierdzialo krowimi plackami, ale sekunde pozniej Matylda wyskoczyla z koleiny i zaczela, lekko bokami co prawda, jechac po blocku. Tak mi sie to spodobalo, ze po chwili jezdzilem po gujanie tam i z powrotem, krecac baczki i wk...byka, ktory sprawca owego trzasku galezi okazal sie byc. Napisalem to tylko po to, by wyrazic wdziecznosc konstruktorom tkc-80. Moja kiszka stolcowa zawdziecz im wiele. I dementuje niniejszym, jakoby tkc nie robilo w blocie. Robi, zaklejac sie oczywiscie zakleja, ale moment obrotowy powoduje, ze sie super oczyszcza, rewelacyjnie rzymajac bokami |
17.09.2010, 15:45 | #89 |
hej
nie żebym był contras - ale jak zawsze w takich sytuacjach przypomina mi się opowieśc o chłopaku co z przyczepką pojechał rometem do Gruzji. można? owszem. jak sam pisałeś Sneer jest błoto i błoto - gliniaste błoto z bieszczadów jak masło orzechowe się k... a nie oczyszcza żadnym momentem obrotowym a i karcherem niechętnie. ogólnie na TKC da się wyjechac z takiego miejsca choć nie zawsze /nie dalej jak dwa tyg temu miałem taki przypadek że i pchanie z wbitym drugim biegiem na niewiele się zdawało/ - będę dalej obstawiał przy swoim, że uniwersalna to ona jest i jest taka jak wszystko co uniwersalne. a jazda po błocie z roztańczonymi nogami z okazji braku trakcji to nie jest coś co chętnie uprawiałbym na dystansie kilkunastu czy kilku nawet kilometrów. przejazd przez breję bo się takie coś okazjonalnie przydarza owszem. i tu TKC jest u siebie. dlatego jak skończę TKC80 w tym sezonie to jednak przesiądę na ostrzejszą zdecydowanie kostkę bo po asfalcie nawet na TKC jeźdżę powoli i nie uważam, żebym wiele stracił z atrakcji po czarnym. zdrowia matjas
17.09.2010, 19:04 | #90 | |
Miasto: Piastów k. Wawy
Motocykl: CRF 450R, ST 1100, Rd03
Online: 1 miesiąc 6 dni 19 godz 6 min 35 s
|
Cytat:
Poniżej "twarde" dowody i instruktarz jak sobie poradzić bedzie, bedzie, chwilowo nie mogę z tym linkiem poradzi bo youtube nie bangla (dziwne) |
|
|
|