|
![]() |
#1 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 24 min 42 s
|
![]()
nie dziwię się serwisowi hondy bo żeby coś przy tym motocyklu stwierdzić to trzeba dzień stracić... swoją już 2x rozbierałem do świec i wymieniłem wszystko za ostatnim razem bo słabo się robi myśl rozbierania motka. CRF musi został uproszczona i można to zrobić bez żadnych kosztów tylko czy komuś z Hondy się chce coś zrobić w tym kierunku...
i niech mi ktoś wytłumaczy po co przetwornik od halogenów oem znajduje się pod siedziskiem kierowcy i jest to skrzynka wielkości regulatora? nie można tego gdzieś z przodu wsadzić? a bezpiecznik od gniazda zapalniczki znajduje się pod plastikami przedniej czachy ! ktoś myśli wogule... Ostatnio edytowane przez mdxmd : 10.05.2019 o 14:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 22 s
|
![]()
Nooo nie wiem jak z tą dumą japoncow. Wg mnie cała honda powinna popełnić sepuku. A co do serwisu. Czytam i czytam a sam odniosę się do Mannheim. Skandal! Nigdy więcej jak żyje, nawet za darmo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() do tego nie wiem z czego to jest zrobione ale sprawia takie wrażenie, że albo ściągasz to po Bożemu albo zaraz będzie do klejenia. nie jest to 'bublowe' w sensie tego słowa ale na serio... ogołocić to z tych niby niewielkich owiewek to jest duża przygoda i konia z rzędem temu kto robi to pierwszy raz i się nie wpieprzył dobrze. kiedyś miałem zamówienie z montażem na olejarki do 4szt NC. po pierwszej odmówiłem roboty. m
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
To fakt, pierwsze zdjęcie plastików w NAT mało mnie o zawał nie przyprawiło... a to dlatego, że wszystko składane na sucho (plastik-guma, plastik-plastik). Po zdjęciu zapsikałem wszystkie punkty zaczepienia sprejem silikonowym i kolejne razy były już na luzie. Fakt, że plastiki KTMa to zupełnie inna liga jakościowa (przynajmniej te w 690, 990)... Druga sprawa to po co robić plastik od lampy do baku w jednym kawałku...dali by czachę + boczki jak w XRV i było by po problemie...
PS. wszystkie zaczepy mam jeszcze na miejscu...o dziwo... ![]()
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Warszawa
Motocykl: SD06
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 4 godz 1 min 29 s
|
![]()
Rozbierałem zimą w garażu ale ogrzewanym. Dodatkowo nagrzałem plastiki.
Znacząco pomogło zastosowanie narzędzi do demontażu samochodowej tapicerki. Składałem na delikatny wcisk i nic się nie połamało. No chyba, że MR18 ma lepszej jakości plastiki w co wątpię. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Nie zmienia to faktu ze u mnie sa polamane choc obchodzilem sie jak z jajkiem. Wkrotce bedev potrzebowac te 3M rzepy czy jak to sie nazywa. Te na ktore prxypiete sa poczne listw pic bakiem. Gdzie moge je znalezc?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Bielsk Podl/Wwa
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 49 min 56 s
|
![]()
![]() |
#9 |
|
![]()
Dzieki. Nie mam konta na allegri alw moze na ebayu znajde.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 27 min 36 s
|
![]()
jako że lubię intensywnie użytkować ..
![]() ![]() ![]() to jest ewidentnie słabo przemyślane.. przy mocowaniu nawki czy choćby telefonu i jazdy w terenie to nie ma prawa dac rady długo... słabiuskie i liche... ja już pospawałem i wzmocniłem stelaż.. w WY..? ![]() ![]()