![]() |
#921 |
![]() |
![]()
opowiastka o tym jak male rzeczy moga miec duze znaczenie. TRX250EX 2005 bardzo ładny, kompletny i nie sciorany. wpieprzal olej jak zly i kopcil - przerwe na pierscieniu widzicie ( ma byc 0.2-0.4) jest ~10x wieksza, cylka + tloka 'ni ma'. na szczescie sa az 3 nadwymiary wiec szlif i wskakuje nowy Wossner + regeneracja głowicy. rozbebeszam jezdzidlo dalej i co znajduje: sruba skladu mieszanki na wolnych wkrecona na max a ma byc pomiedzy 1- 2 obroty out. na szczescie udalo sie ja odkrecic i co? i nie ma ani jednego oringu, ani podkladki, ani sprezynki. ktos rozkrecil, pogubil, skrecil na max. skutki - silnik przeciez pracowal a kład jezdzil. no tak, ale mial za ubogo wiec i za goraco co sie skonczylo nadprogramowym zuzyciem pierscieni, cylindra i tloka. gdyby to tak zostawic to pewno ten nowy Wossner tez by zbyt szybko zakonczyl zywot
![]() jeszcze jedna ciekawostka - silnik prosty chlodzony wiatrem jeszcze OHV, luzy zaworowe maja byc na IN/EX 0.13 a byly dobrze ponad 0.8 ![]() ![]()
![]() |
#922 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2018
Miasto: Opolskie
Motocykl: XR 600
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 14 godz 38 min 50 s
|
![]()
Oj tam .. oj tam czesto z tymi śrubkami są kłopoty zwłaszcza jak się śwagry zabiorą za czyszczenie/regulacje karburatorrra Ostatnio u kumpla w WR silnik po remoncie gaźnik po czyszczeniu -nie chce zapalić a jak się uda to moment i kolanko czerwone - brak całkowicie śrubki . Dobrze że był pod ręką fcr dawca
![]() |
#923 |
![]() |
![]()
wlasnie do mnie jedzie taki dziwak z balaganem w silniku - mial ktos z Was takie SM? jakies uwagi, wady, bolaczki, triki? zaraz zaczne patrzec jak z OEM-ami do tego.
![]() |
#924 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2022
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM 1290 Super Duke R; R1250 GSA; 990 Adventure; MZ 251
![]() Online: 5 dni 8 godz 11 min 45 s
|
![]() Cytat:
Silnik ogólnie na maksa spie**olony z drogimi częściami. W zależności od rocznika mają różne wady fabryczne.
![]() |
![]() |
#925 |
![]() |
![]()
Na http://forum.super-moto.pl/ był jakis spec od tego (chyba Levis) - ja podziwiam za upór przy tym sprzecie jak czytałem
edit - znalazłem - http://forum.super-moto.pl/topic2959...zemplarza.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
![]() |
![]()
tlumaczylem chlopu, ze to durny pomysl z kupowaniem tego, ale sie uparl 'bo okazja'. zobaczymy ale ja wiem, ze to bedzie kabaret zgodnie z zasada 'psa trzeba leczyc a nie wyleczyc'
![]() |
#927 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 15 godz 49 min 22 s
|
![]()
Nie tłumacz tak za dużo bo roboty nie będziesz miał
![]() A z gadki z Tobą lubisz wyzwania więc będziesz się dobrze bawił ![]()
![]() |
#928 |
![]() |
![]()
Oj to chyba nie ten przypadek - to "wymagający" (lub jak kto woli mocno porąbany) sprzęt z tego pisali na formum supermoto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#929 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() p.s. dzis wyjezdza Piaggio MP3 125 co go dostalem ostatnio - ch... mu na grób - nie mam ani cierpliwosci ani fantazji, zeby ta padline robic. jest popsuta do sprzedania za jakies drobne jak ktos potrzebuje calego lub w kawalkach. jak poskrecam to wrzuce foty. inaczej idzie na zlom a japonii juz od jakiegos czasu szukamy skutra 125 - jest o tym moj post w giełdzie
![]() |
![]() |
#930 |
![]() |
![]()
teraz lepiej rozumiem dlaczego faszyzm narodził się we włoszech - poskładałem do kupy to dramatycznie źle wymyślone i wykonane kuriozum i pojechało prosto do huty na przetop. chciałem zapłacić chłopu za to, że to zabrał, ale nie wziął ani grosza. wino, makaron, sery, sztuka renesansowa i cztery pory roku vivaldiego, ale do deski kreślarskiej proszę się nie zbliżać.