Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Dział Producentów i Dostawców

Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 15:26   #941
szynszyll

szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 1 dzień 5 godz 16 min 45 s
Domyślnie

symbolem yamahy sa trzy skrzyzowane ze soba kamertony sluzace do strojenia pianin. o historii gospodarczej japonii radze doczytac bo wielka bzdura jest to ze zaczeli sie rozwijac dopiero po II wojnie swiatowej. poczytajcie o wojnie na pacyfiku 1941-1945, nie plywali tam kajakami z bambusa wiec od wygranej w 1905 roku wojny rosyjsko-japonskiej konsekwentnie rosli w potege, ktora budowala pancerniki jak yamato i dziesiatki lotniskowcow z tysiacami samolotow. przez cztery lata toczyli niezwykle zacieta wielka wojne z potega jaka bylo USA. to nie byli pasterze z gor ani rybacy z domkow na palach.

Ostatnio edytowane przez szynszyll : Wczoraj o 16:19
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 16:19   #942
Mr_gun

Motocykl: RD03
Mr_gun jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 6 godz 3 min 5 s
Domyślnie

Po zakończeniu wojny sytuacja przemyslu bardzo sie pogorszyla. Nie będę się wydurniał z cytowaniem źródeł. Fakt na mandzurie wyruszyli nie tylko konno ale i w zelazie i zelazem w rece, w nankinie chińczyków rzezali tez nie za pomocą bambusa.

Po wojnie to amerykanie pomagali im gospodarczo, choćby stosując jakaś tam kuratelę. Model gospodarczy też nie byl narzucony przez wujka Stalina jak u nas.

Podczas wojny jak i historycznie dali sie poznać, po wielokroc jako niezle pojeby. Pisząc jednocześnie haiku i rozwodząc się nad ulotnością istnienia.

Skomplikowane to historie.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
Mr_gun jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 16:26   #943
szynszyll

szynszyll's Avatar

Domyślnie

japonia od konca II wojny swiatowej jest wojskowo-politycznym zapleczem USA - nie majac wyboru przyjela role wasala. na chwile obecna liczba zolnierzy usa stacjonujacych poza krajem przedstawia sie nastepujaco - od najwiekszej liczebnosci: japonia, niemcy, wlochy, korea poludniowa. jednym slowem - w japoni jest najwiecej persolenu us army, chociaz niewiele sie o tym mowi i slyszy. maja pilnowac chin i korei polnocnej - rosja nie stanowi juz tak powaznego zagrozenia jak w czasach 'zimnej wojny'.
japonczycy nie musieli krasc technologii z europy i usa - dostawali ja, zeby mogli sie rozwijac. podobnie w latach 60-tych i 70-tych byli zmuszeni przez usa do dzielenia sie wiedza techniczna z korea poludniowa co nie do konca sie im podobalo. taka byla doktryna usa i nie mieli ostatecznie nic do gadania. usa zasponsorowala oba te swoje 'stacjonarne lotniskowce' tak jak zrobila to i robi z izraelem. mapka dla zrozumienia skali zjawiska. ile baz na swiecie poza swoimi granicami maja chinczycy badz rosjanie? wiem, ale nie powiem.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg us_military_bases_abroad_map_2020.jpg (818.1 KB, 12 wyświetleń)
Stary Wczoraj, 17:12   #944
Mr_gun

Motocykl: RD03
Mr_gun jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 6 godz 3 min 5 s
Domyślnie

Zaciekawiłeś mnie, w sumie sensowne wydaje się co piszesz. Czy jednak prawdziwe?

"Pomoc USA i otwarty dostęp do technologii – Amerykanie pomogli Japonii w odbudowie poprzez wsparcie finansowe (np. Plan Dodge’a) oraz transfer technologii, co miało na celu powstrzymanie ekspansji komunizmu w Azji."

Szkoda ze nie martwili się jak bolszewicy beda u nas kształtować rzeczywistosc. Może martwili się ale po Jałcie przestali, albo prawie przestali.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
Mr_gun jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 17:51   #945
szynszyll

szynszyll's Avatar

Domyślnie

mam ciekawsze rzeczy do roboty niz wymyslanie fikcyjnej historii XX wieku - po prostu czytam o rzeczach, ktore mnie interesuja i staram sie, zeby byly to materialy opracowane przez specjalistow a nie jotuberow liczacych na suby i łapki. analogicznie do pokonanej japoni jednym z najwiekszych odbiorcow srodkow z planu marshala byly faszystowskie niemcy, ktore jeszcze przed chwila byly smiertelnym wrogiem. to sie ładnie nazywa 'realpolitik'.
Stary Wczoraj, 18:35   #946
gerard36856

Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
gerard36856 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 18 godz 3 min 2 s
Domyślnie

Ojej. Jest dość brzydki.
gerard36856 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 09:27   #947
szynszyll

szynszyll's Avatar

Domyślnie

zacisk z quada honda nigdy nie serwisowany - zmontowany w fabryce 20 lat temu. penetrator, palnik, k... i walka od wczoraj. zasadniczo 'krajowa norma' - przypadkiem tam nie zagladajcie przy wymianie klockow bo cos jeszcze znajdziecie

poszło. kocham żółtych braci ale ten co wymyślał ten zacisk za bystry nie był - długi, ciasno pasowany czpień pracujący w aluminiowym korpusie, słabo zabezpieczony przed brudem + zastosowany w cioraku. no i jest jak jest - trzeba tam co roku zagladac a ja sie bawie w indiane dżonsa
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_20250222_080156_copy_780x1040.jpg (111.6 KB, 3 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_20250222_103535_1_copy_780x1040.jpg (201.5 KB, 1 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez szynszyll : Dzisiaj o 12:05
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania