|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
13.06.2021, 23:26 | #971 |
Miasto: LZA
Motocykl: RD07a
Przebieg: do uzg
Online: 3 tygodni 5 dni 17 godz 37 min 56 s
|
PL-CZ i CZ-SK - brak kontroli
|
14.06.2021, 00:39 | #972 |
Miasto: Zachód Wschodu
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 godz 34 min 38 s
|
Dzisiaj Czarnogóra Serbia, serbska dziewczynka z ichniejszej Straży Granicznej, zażyczyła sobie abym zdjął kask, bardziej mnie nie rozbierała. Covid nie był tematem rozmowy.
|
14.06.2021, 15:32 | #973 |
Pany,
proszę o odpowiedź jak wygląda sprawa wjazdu na Litwę, bo w necie jest burdel. Jest gadka o tescie i kwarantannie ale są z tego zwolnieni ci, "którzy są zaszczepieni przeciw COVID-19 tzn. osoby, które otrzymały pełny cykl szczepień szczepionką zarejestrowaną w Unii Europejskiej i posiadają zaświadczenie z zakładu opieki zdrowotnej, certyfikat szczepień właściwy dla danego kraju lub międzynarodowy certyfikat szczepień (dokument powinien być sporządzony w jednym z języków urzędowych Unii Europejskiej)". To info ze strony naszego Ministerstwa Cyfryzacji. Rozumiem, że na tym QR kodzie pojadę czy jakąś specjalną bumagę muszę mieć? Wjazd w najbliższy weekend. Może ktoś mieszka przy granicy i zda relację czy strzelają czy też można spoko napierać? |
|
15.06.2021, 11:43 | #975 |
Miasto: Gdańsk
Online: 2 tygodni 4 dni 22 godz 49 min 37 s
|
Nie działa Kod od Kristocha ofkorz
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka |
15.06.2021, 13:38 | #976 |
|
|
15.06.2021, 15:37 | #977 |
Miasto: Gdańsk
Online: 2 tygodni 4 dni 22 godz 49 min 37 s
|
|
15.06.2021, 23:57 | #978 |
Moderator
|
Ktoś się zastanawiał jak wjechać do Austrii.
Jeżeli podróż miałaby się odbyć przez Austrię, na zasadzie tranzytu w przeciągu 24h to nie potrzeba żadnych testów. Dodatkowo - nie ma żadnych kontroli na granicach (granice DE-A). Jeśli ktoś nie był szczepiony, a chciałby zostać na dłużej i planowany byłby przejazd przez Niemcy to najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobić sobie test w de. W każdym miasteczku są tzw. Teststelle, gdzie można zrobić test za darmo. Wydaje mi się, ze chyba nawet w necie jest spis miejsc (miejscowości), gdzie znajdują się takie stacje. Są to robocze obiekty z łatwym dostępem/dojazdem. Przynajmniej u mnie na wsi tak jest.
16.06.2021, 00:04 | #979 |
Fin do 27 go zamknięta. Zaczynamy wchodzić w zakres szczęścia lub jego braku...
16.06.2021, 08:22 | #980 |
Moderator
|
Właśnie znajomi wrócili z urlopu, więc najświeższe info dotyczące południowego Tyrolu, jeziora Garda i Wenecji.
NIKT nie potrzebuje, nie pyta i nie wymaga testów, kodów czy innych rzeczy związanych z zarazą. Życie toczy się normalnie. Knajpy otwarte, można jeść, pić i chillować. Jedynie jeszcze w komunikacji miejskiej i sklepach należy nosić maski.