![]() |
#981 | |
![]() |
![]() Cytat:
Regler pada, bo ma słabe styki, smaży pompę i resztę. Główną wadą XRVki jest jej legendarna jakość, którą ludzie mylą z brakiem obowiązku serwisowania.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
![]() |
![]()
kilka bledow konstrukcyjnych bym znalazl po tych 'kilku' latach pracy - pewne rzeczy mozna bylo zrobic 'optymalniej', tym nie mniej wiekszosc klopotow to zaniedbania i ulanska fantazja uzytkownikow/racjonalizatorow
![]() |
#983 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Dodam do tego ignorancję serwisową i brak chęci przeznaczenia odpowiedniej monety na porządny regularny serwis. Obalam te wszystkie pierdolety, przejechałem swoimi Africami setki tysiaków km w warunkach, gdzie obecne konstrukcje padły by po kilku tysiącach lub wymagały wydania grubej kasy na naprawy . Dodam że nie miałem nigdy problemów z przedstawianymi tu furiami , to się szanowni nazywa świadomy i precyzyjny serwis na oryginalnych częściach. W temacie przypadłości konstrukcyjnych to nie ma idealnych motocykli i w każdym coś może być, wystarczy nauczyć się o niego odpowiednio zadbać by cieszyć z jazdy .
Zdrowia .
![]() |
#984 |
![]() |
![]()
wiekszosc spraw, ktore uwazam za rozwiazania nienajszczesliwsze mozna w latwy sposob usunac - z kompa przy wolnej chwili opisze moje typy
![]() |
#985 | ||
![]() |
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
![]() |
![]()
nie znam budowy tego silnika - nie wiem czy jest szczotkowy, czy bez szczotkowy, liniowy, czy krokowy. nie znam mechanizmu awarii. zapytam kolege z ASO jaki element silnika sie uszkadza i napisze.
![]() |
#987 |
![]() |
![]()
Z autopsji co rozebrałem to szczotkowy, a jak rabotajet to z chęcią się dowiem
![]()
![]() |
#988 |
![]() |
![]()
Apropo zaniedbań :
|
![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
![]() |
![]()
ze mna sie kiedys klient kłócił, że plynu hamulcowego sie nie wymienia bo On, kolezka ~60 lat, przejechal cyt. miliony kilometrow w zyciu i nigdy nie wymienial. na moja sugestie, ze stuki z lag to wynik zuzycia panewek bo od nowosci nikt tam nie zagladal i nie zmienial oleju ( 56kkm) popukal sie w czolo. motocykl jednak zostawil.
wyszlo na moje: w lagach resztki błota + starte zupelnie panewki. p.s. na koniec stwierdzil, ze serwisowe cisnienie w oponach jest niekomfortowe i kazal sobie spuscic do 1 atm na kolo. honda vtx1300 2008 - pamietam do dzis ![]()
![]() |
#990 |
![]() |
![]()
Tutaj novy motur w stajni : Grisso1200SE. Piękny sprzęt i trafił w dobre ręce. Nie będzie takiego pitolenia, bo jak się trafił taki palant jak Tobie, to "wypad" bo nie mam czasu ani zdrowia na takich.
|
![]() |
![]() |