![]() |
|
Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Kraków
![]() Online: 2 dni 15 godz 9 min 3 s
|
![]()
Drogie Lejdis,
Trochę na forum znalazłam info o gpsach, ale ciekawi mnie Wasza kobieca perspektywa. Jakich GPSów używacie? Z uchem używacie czy bez? Niestety bez tego urządzonka trudno mi gdziekolwiek dalej się wybrać. W tym roku nie planuję nigdzie poza EU jechać, ale już za rok marzy mi się podróż na wschód. Nie wiem, no nie wiem co kupić! Pozdrowienia ![]() Hanka __________ Cytat dnia: No spodziewałem się statecznej pani w średnim wieku, a tu proszę - dziewczyna na motocyklu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
![]() |
![]()
Moja droga , dalej to się używa prawdziwej mapy a gps to raczej do poruszania się po np nieznanym mieście szukając adresu lub przejazdu na jego drugą stronę ( ewentualnie do nocnego przejazdu ale bez 100% gwarancji).
Bardzo lubię widzieć na mapie np 50-100 km a nie tylko najbliższe 2 lub 3km. Jeśli na moto to tylko dedykowany do motocykla. Ostatnio była akcja z Larkami 35AT , poczytaj trochę o nich może Ci podpasuje.
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 27.05.2012 o 00:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: W-wa
Motocykl: BMW F 650 GS Dakar
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 10 min 30 s
|
![]()
Hanka,
poczytaj sobie o Larku 35AT w dziale GPS. Ja mam od niedawna jedną sztukę, wgrane AutoMapy i jak na razie się sprawdza. ![]() Na pewno to jest lepsza opcja niż zwykły, samochodowy GPS i etui z uchwytem motocyklowym. Ta wersja się nie sprawdziła. ![]()
![]() |
#4 |
|
![]()
Dzieju, Ashanti,
Dziękuję ![]() ![]() Dzieju, mapy uwielbiam zwłaszcza stare i taką ładną czcionką pisane ![]() ![]() ![]() ![]() Miłej niedzieli Hanka ________________________ Domyślna odpowiedź na dziś: TAK! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Ja swojego testowałem na razie w autokarze , na oryginalnej wgranej mapie kiepsko ale z automapą działa dobrze. Czytanie map się przydaje ,w każdej sekundzie może zdechnąć nawigacja czy się na czymś zawiesić..... i co ? Mapa nigdy nie wyjdzie z użytku i daje wiecej spontaniczności i swobody w wyborze przejazdu. GPS prowadzi jak na łańcuchu , choć czasem bywa niezbędny. Na wyjazdach przed jakimś etapem wpatrując się długo w mapę wgrywam do Gepeesa w mózgu cały przejazd , potem łatwiej kontrolować trasę zamiast się wpatrywać gdzie jechać. Warto mieć i navi i mapy. A niedziela była miła , 200km dla przyjemności w miłym towarzystwie Ashanti i Wojtka.
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() ![]() ![]() Miłego wieczoru Hanka ______________ Tzw bottom line: Zgubiłam się dziś we własnych myślach. Niestety nikt nigdy nie narysował mapy tego terenu. Co teraz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
![]() |
![]()
Niech ci się kółka lekko kręcą i zawiozą gdzie oczy poniosą a głowa wymyśli
![]()
![]() |
|
|