|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
05.08.2008, 22:06 | #1 |
Miasto: Rymanow
Motocykl: RD04
Online: 2 min 6 s
|
Miejsce na centralke alarmu
Czy ktoś wie, jak będzie sie sprawować RD 04 bez takiego plasticzanego, białego czegoś, co jest miedzy modułem a tylnym błotnikiem,pod siedzeniem. Jakiś element układu dolotowego, ale to jest przed filtrem powietrza. Moim zdaniem nie powinno miec wiekszego znaczenia, a zyskał bym świetne miejsce na centralke alarmu. Wydaje mi sie że na starym forum było już coś o tym wspominane,ale nie pamiętam na czym wtedy staneło, ani nie moge znalezć ponownie tego tematu. Sam bym poeksperymętował, ale za pare dni jade do Rumuni i nie bardzo mam kiedy. Może ktoś to juz przerabiał?
A może macie jakiś inny pomysł, gdzie umieścić centralke? Taka raczej wieksza |
07.08.2008, 10:41 | #2 |
Gość
Online: 0
|
|
07.08.2008, 10:53 | #3 |
Miasto: Raczyce/Wrocław
Motocykl: RD04
Przebieg: 3 ....
Online: 1 miesiąc 21 godz 53 min 22 s
|
znaczy co on ma zrobić ? szumy ssania jak to się objawia - takie szumy
wg mnie kolejne miejsce przez które może wlecieć woda ...
07.08.2008, 13:38 | #4 |
mistrzu
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 8 min 5 s
|
W tym białym pojemniczku najciekawsze jest to że nie jest on przelotowy, tzn między "wejściem" i "wyjściem" nie ma przepływu.. sami sprawdzcie.
07.08.2008, 15:08 | #5 |
status-TAK stan cywilny-TAK....
Miasto: Mikołów
Motocykl: BRAK
Przebieg: Tak,
Online: 3 tygodni 1 dzień 11 godz 47 min 46 s
|
I nie chodzi tu tylko o szmery na ssaniuW maluchu od pewnego rocznika był taki patent, między airboxem a gaźnikiem, taka gruszka plastikowa. W maluchu różnica z zamontowanym tłumikiem albo prostą rurką praktycznie żadna.
|