|
Gadżety / wyposażenie Dodatki, które możesz zamontować. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
27.07.2018, 12:29 | #1 |
Podnóżki pasażera wersja compact
Parę osób pytało mnie o patent z podnóżkami, więc skrobnę parę słów.
Oryginalne podnóżki niestety były dla mnie pomyłką. Jazda w offie kończyła się siniakami na łydkach, zresztą wizja gleby i zaorania nóg tymi konstrukcjami też mi się nie podobała. Poszły do śmieci. Jakiś czas później poznałem jednak dziewczynę z którą zrobiliśmy parę tras. Dziewczyna wzrostu niewysokiego, co powodowało że nie dosięgałaby do oryginalnych podnóżków (na całe szczęście ). Wymyśliłem więc patent jak pogodzić moją niechęć do podnóżków pasażera w Afryce z możliwością jazdy z plecaczkiem. Postanowiłem przymocować podnóżki w miejscu gdzie przykręcone jest oryginalne mocowanie do podnóżków. Zakupiłem takie oto podnóżki, komplet 29pln + przesyłka Podnóżki przychodzą z gwintem 10, w ramie natomiast mamy gwint 8. Należy obciąć oryginalną śrubę i wspawać w jej miejsce pasującą długością ósemkę. I voila! Wszystko trzyma się idealnie Z innych patentów, to do dolnych śrub przymocowałem karabińczyki żeglarskie, dzięki czemu mam idealne miejsce do mocowania rogala
27.07.2018, 13:26 | #2 |
Moderator
|
Bardzo ciekawie rozwiązane.
Czy podobny zabieg można by przeprowadzić na śrubach poniżej? Chodzi o wyższą pasażerkę.
Wreszcie mam swój kawałek szczęścia w całym tym gównie dookoła Ostatnio edytowane przez Novy : 27.07.2018 o 13:44 Powód: Literówka |
27.07.2018, 13:32 | #3 | |
Cytat:
Zrobiłem z pasażerką ponad 4000km i bardzo sobie chwaliła to ustawienie. Mi też kompletnie w niczym nie przeszkadzało.
27.07.2018, 13:58 | #4 |
Pasażerka musi się czuć jak na R1 😁, a nie ma już takich ze śruba 8 mm, żeby nie kombinować?, ja bym wolał kit, który podnóżki przesunął kilka cm w tył na oryginalnym wieszaku
|
|
27.07.2018, 14:10 | #5 |
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: CRF1100
Online: 2 tygodni 4 dni 12 godz 16 min 7 s
|
[QUOTE=broda;592743. Mi też kompletnie w niczym nie przeszkadzało.[/QUOTE]
Ale od tego wydechu to pewnie lekko już przygłucha na prawe ucho |
27.07.2018, 14:23 | #6 |
Musi mieć krótkie nóżki, oryginały są jednak z 15 cm niżej, ale jako awaryjnie kogoś podwieźć fajne rozwiązanie.
27.07.2018, 14:42 | #7 | |
Cytat:
Wsiadając na moje moto dostajesz przydziałowe zatyczki :P A serio to jak jadę w dłuższą trasę z plecaczkiem to wrzucam dbkiller (szczególnie na zachodzie Europy gdzie by mi zabrali pewnie dowód za puste Termignoni...) Metr pięćdziesiąt w kapeluszu jak się to mawia
|