|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
12.08.2013, 11:57 | #1 |
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 13 min 51 s
|
Keihin FCR 39 - potrzebna pomoc w Krakowie/okolicach
Cześć,
Temat może nie całkiem Afrykowy, ale zaryzykuję ;-) Wyczyściłem gaźnik w DRZ400E i wszystko hula aż miło - silnik działa równo i wkręca się dobrze na obroty. Problemem jest pompka przyspieszacza, która nie działa. Cięgna z boku gaźnika są OK, natomiast membrana na dole gaźnika jest sucha, więc jest jakiś problem z dostarczaniem do niej paliwa. W gaźniku miałem sporo osadu po paliwie, bo stał chwilę nieużywany, więc pewnie zatkane są te zaworki w kanałach pomiędzy gardzielą i membraną - wyglądają na przytkane, ale czy to wszystko, to nie wiem. Rozmawiałem ze znajomym mechanikiem, ale gość nie ogarnia tych gaźników z pompką. Czy ktoś z Was z Krakowa albo okolic ma doświadczenie w serwisie Keihina i pomógłby mi uruchomić tę pompkę? Albo może znacie jakiegoś mechanika w Krakowie, który się zna na tych gaźnikach? Pozdrawiam! |