|
Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
30.01.2010, 22:53 | #1 |
Motocykl: RD03
Online: 24 min 23 s
|
Ubiór motocyklistki
Ahoj Dziewczyny!
napiszcie w co się ubieracie i co polecacie, zeby było bezpiecznie i pięknie W grudniu zakupiłam nową kurtkę tekstylną hiszpańskiej firmy Grido i mam nadzieję, że będzie mi służyć i mnie zdobić Czekam na wieści od Was |
31.01.2010, 10:51 | #2 |
Miasto: okolice Wrocławia na wschód bardziej
Motocykl: RD03, RD04, 2xRD07, RD07A
Przebieg: okrutny
Online: 1 dzień 1 godz 20 min 51 s
|
Ja polecam niemiecka firmę Polo sieć sklepów w całych niemczech, szczegóły tu:
http://www.polo-motorrad.de/shop/Bek...che.448.0.html specjalna linia dla kobiet, mają ciekawe i co najważniejsze piekne rzeczy, ja szczególnie polecam firmę Pharao i FLM, bo przetestowane
31.01.2010, 22:43 | #3 | |
Motocykl: RD03
Online: 24 min 23 s
|
Cytat:
dzięki za wieści; w Pharao podoba mi się, że niektóre modele mają dużo kieszonek, ale nie zawsze wygląda się w nich fajnie naprzymierzałam się ostatnio różnych..a jak oceniasz ochraniacze? |
|
31.01.2010, 23:26 | #4 |
Miasto: Polska poł.-wsch.
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 15 min 47 s
|
Wszystko zależy od tego, czy jeździć będziesz : 1/ miejsko, dla lansu - tu opcja szeroka, bo odległość od domu niewielka i zawsze gdzieś się można schować w razie niepogody; 2/ krzaczasto - dzidongowo - tu na pewno kopalnią wiedzy jest Ucuś; 3/ turystycznie przez duże P - jak dla mnie ekspertem będzie Ola.
Ja dopiero w przedszkolu turystycznym jestem, ale jako pasażer trochę pojeździłam, więc powiem, co przetestowałam na sobie. Jeżdżę w spodniach Modeki i zasadniczo nie narzekam, jednak...na pewno projektował je facet, bo zamek jest za krótki, co powoduje,że obwód bioder w stosunku do obwodu talii przy tej dł. zamka wymaga ode mnie przeciskania się, tudzież "zdzierania" spodni - zależnie od kierunku!Jak już się "przecisnę: to jest ok, ciepło, sucho i wygodnie. Ogólnie wybór damskich spodni niby nie jest taki mały, ale już z ich dostępnością problem jest o wiele większy. Szukałam np. modelu z prostymi nogawkami, coby "lepiej" wyglądać, ale nie dostałam w moim rozmiarze a czasu na długie oczekiwanie nie miałam. Kurtkę mam "mniej rasową", tekstylną i krótką. Następna na pewno będzie miała listwę dokładniej kryjącą zamek i sprawdzoną powłokę p/deszczową. Nie jeżdżę tak dużo jakbym chciała, więc ten sprzęt na razie daje radę. Ale jadąc w zeszłym roku do Chorwacji, przy nagłym spadku temperatury nocą zweryfikowałam swój pogląd na temat tego co piękne, co wygodne, a również co jestem skłonna na siebie włożyć w mało komfortowych warunkach. Po raz pierwszy w życiu miałam na sobie jednocześnie: ciepłą bieliznę, spodnie z podpinką i taką kurtkę, pod którą włożyłam kurtkę turystyczną, a na to wszystko kombinezon, nieładni "kondonem" zwany. Spałam na stole ogrodowym przy stacji benzynowej w tym całym rynsztunku waz z butami, zakutana w śpiwór i z kapturem na głowie . Nie zastanawiałam się wtedy jak wyglądam, ale zdjęcia nie kłamią! Będąc podczas tej samej podróży we Włoszech zostałam urzeczona ogromnym wyborem odzieży motocyklowej dla obojga płci, wysokiej jakości i niestety w równie wysokich cenach . Ale to skłoniło mnie do poszukiwania damskiej zbroi - i tu jak zwykle Ucek była bezkonkurencyjna - zerknij na ten temat w "chłopczyńskiej" części Forum, warto. Zbroja da Ci możliwość dowolnego " strojenia się" w ciepłe dni, dając dobrą ochronę. |
01.02.2010, 23:45 | #5 | |
Miasto: okolice Wrocławia na wschód bardziej
Motocykl: RD03, RD04, 2xRD07, RD07A
Przebieg: okrutny
Online: 1 dzień 1 godz 20 min 51 s
|
Cytat:
Ja od paru lat jeżdżę tylko w Pharao i chwalę sobie stosunek jakości do ceny, chociaż do kurtek Pharao stosuję często spodnie Mohawk (są super), ochraniacze mogą być do "turystycznej" jazdy, ale też spokojnie możesz wywalić te co są i dokupić inne/lepsze, też zawsze mają na stanie jak jeździsz w terenie polecam ciuchy enduro jakiejś renomowanej firmy,
02.02.2010, 00:23 | #6 |
Miasto: warszawa
Motocykl: trampek 97
Online: 5 dni 5 godz 42 min 59 s
|
jak poszperacie w katalogu ixs to znajdziecie kilka ubranek w specjalnych damskich rozmiarach
|
02.02.2010, 11:13 | #7 |
heu ?
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
Bry
Czy któraś z szanownych użyszkodniczek miała okazję używać spodni EQUAL Halvarssons ew. Virginia Lady Modeki i zechciałaby się podzielić opinią ? TIA
05.02.2010, 21:21 | #8 |
Autobanned.
|
Ixs
Jako nie kobieta przekazuję od mojej połówki:
(coś podobnego: http://www.ixs.com/homepage_ixs_mf.htm) - kurta IXS : + ładniutka (wg właścicielki) + przylegająca + dobre ochraniacze (zwłaszcza na łokciach) wg mojej oceny: - słaba regulacja (brak pasków ściągających) - słaba wentylacja (brak elementów o dużej powierzchni wentylacji) A tu prawdziwy hit na wakacje :
Ostatnio edytowane przez jorge : 05.02.2010 o 21:29 |
05.02.2010, 23:01 | #9 |
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
łał... Lansik po Lisbonie ?
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
06.02.2010, 01:26 | #10 |
Autobanned.
|
Podosie królewski nie nabijaj się - nie tylko Ty sarkazmu używasz . Dobra znikam - nie będę zaśmiecał lejdiskom - bo póki co więcej piszą Tu Panowie niż Panie