|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.07.2018, 01:07 | #1 |
Miasto: Modlniczka
Motocykl: RD07a
Online: 1 tydzień 1 dzień 5 godz 48 min 39 s
|
Akrapovic (NAT) do RD07a
Witam.
Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu nowego tłumika i najbardziej przemawia do mnie Akrapovič dedykowany do CRF 1000 L. W sklepie powiedziano mi, że system mocowania jest zupełnie inny i połączenia z kolektorem wydechowyn, ponieważ to wydech do innego motocykla- z tym się zgodzę, nie mam co do tego wątpliwości i jestem przygotowany na przeróbki. Potem sprzedawca przekonywał mnie, że mój wybór jest "przestrzelony", ponieważ to wydech do motocykla o większej pojemności, że to do rzędówki a ja mam v-ke; itd... Kieruję zatem pytanie do bardziej doświadczonych. Czy są jakiekolwiek przesłanki, które dyskwalifikują ten wydech do montażu w RD07a z 1997 roku? Na co zwrócić uwagę przy ewentualnych modyfikacjach kolektora. I przede wszystkim czy to dobry wybór? Dodam, że często podróżuje z bocznymi kuframi. Link do produktu poniżej. https://allegro.pl/akrapovic-honda-a...8.html#thumb/3 Pozdro Przemek |
22.07.2018, 11:54 | #2 |
Motocykl: XL600V/drz400s
Online: 2 tygodni 2 dni 12 godz 13 min 51 s
|
Jeżeli cena się zgadza na allegro, to bym się zastanowił czy jest w ogóle sens zakładać tłumik w cenie 1/3 w najlepszym wypadku 1/5 wartości motocykla. Przecież się nie ścigasz, a w sporcie podejrzewam, że i tak proporcja układu wydechowego do całości motocykla nie będzie tak wysoka jak w tym przypadku.
Technicznie nowsze silniki rzędowe maja wykorbienie co 270 stopnia w celu upodobnienia ich kultury pracy i sposobu oddawania mocy do silnika w układzie V, więc tłumaczenie sprzedawcy, że to tłumik do silnika rzędowego brzmi mało merytorycznie. |
22.07.2018, 21:41 | #3 |
Miasto: Marki
Motocykl: RD04
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 22 godz 51 min 48 s
|
Ja kupiłem akrapa z kawasaki z750 i jest git a kosztował 300zl