|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
28.03.2013, 09:57 | #1 |
Motocykl: RD03
Online: 1 dzień 23 godz 59 min 7 s
|
Opony MITAS to złom, tylko dobre do taczek.
Wypożyczyłem KLR 650 w Kamerunie na Mitasach z połową bieżnika. Przejechałem już moim Choperem całą Afrykę, łącznie 33 tys km na Goodyearach i wróciłem już na łysych, bez żadnego kapcia. Myślałem, że skoro te Mitasy mają jeszcze połowę bieżnika, to przejadę te 2 tysiące km. Nic bardziej błędnego, bieżnik jeszcze był, ale boki opony były już spruchniałe (chociaż produkcja była z roku 2006) i przejechałem tylko 250 km, po kilkugodzinnej naprawie, kląc jak szewc pojechałem dalej, ale niezbyt daleko, następne 200 km do następnego kapcia i to po asfalcie. Nie kupujcie tego chłamu, gdyż koszty napraw wielokrotnie przekraczają ewentualne oszczędności w zakupie w stosunku do prawdziwych opon.
|
|
|