![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 13 godz 6 min 37 s
|
![]()
Heya. Jako że od niedawna żona na tym śmiga za to ja muszę Yamahą się opiekować
![]() 1. Chciałbym zamontować podgrzewane manetki ale czy elektryka w TT podoła? Manetki Oxforda z tego co znalazłem to pobór nie przekracza 2A na manetkę 50~56W.4 2. Musowo trzeba zamontować podwyższenie kierownicy, można garba dostać jadąc na stojąco. Wiadomo ile można podwyższyć kierę przy oryginalny przewodach i linkach? 3. Filtr powietrza - zdemontowałem i nie wygląda mi to na gąbkowy tylko taki falowany tradycyjny z metalową siateczką ale jest na plastiku wybite Oil Type. Czym to potraktować? 4. Afryka przyzwyczaiła mnie że najbardziej trzeba dbać o to żeby waha była w baku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Michał
![]() |
![]()
1 - jak masz wersję z rozrusznikiem (E) to da radę
2 - ja dałem 5, ale mam obniżoną kierę (nieoryginalną). pewnie ok3 będzie ok.. 3 - albo masz filtr na stelażu (nierozbieralny) i z tym nic nie robisz, albo masz taki, z którego można wyjąć gąbkę, i ten myjesz i nasączasz 4 - łożyska w kołach, olej w silniku (misce), ślimak i linka prędkościomierza 5 - forum.yamahaxt.pl 6 - ściągnijże sobie serwisówkę.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 21 min 26 s
|
![]()
Z prawego gaźnika wychodzi gruby wąż zakończony filterkiem, który wygląda jakby miał być do czegoś podłączony. Niema być. Filterek składa się z sitka i jakiegoś materiału filtrującego, który się po latach traci/wykrusza, zostaje tylko sitko, ale te jest na tyle grube, że można przesypać przez niego piasek. Efekt - ciągnie cały syf wprost do gaźnika. Sprawdź w jakiej jest kondycji. Ja zamiast oryginału wstawiłem filtr paliwa dedykowany do... afryki
![]() ![]() ps. poluj na tylnego ohlinsa z TT600S, bo oryginał w TT-E to chyba jakaś pomyłka producenta - amor z XT600 lepiej robi. Serwisówki: https://drive.google.com/folderview?...Vk&usp=sharing https://drive.google.com/open?id=0B9...jFYYVJzNkFoTGc Ostatnio edytowane przez ArturS : 28.11.2015 o 09:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Jestem jestem na forum XT ale jak z grubsza przejrzałem to sporo osób kojarzę z FAT więc piszę i tu
![]() Tak wersja z rozrusznikiem i nowym regulatorem Tourmaxa ale pytam bo wcześniej u żony w XJ600 na podgrzewanych manetkach akumulator potrafił sie do zera rozładować podczas jazdy. A co do filtra powietrza to wyglada na nierozbieralny ale jedynie zastanawia mnie napis Oil Type najwyżej spisze typ i poszperam w necie. A co do amorka to w 100% sie zgadzam do prawdy to zony moto i za bardzo nie daje mi jeździć mówi ze mecze ten motocykl ![]() ![]() Ooo dzieki za serwisówki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Czy na takie Polisporta hand bary czy jak to się zwie hand guardy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Asia
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Miasto: Złotoryja/ Wrocław
Motocykl: XL750, CRF300RALLY
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 6 dni 14 godz 54 min 23 s
|
![]()
![]() |
#7 |
|
![]()
Eee dobre
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
23°29'E 51°08'N
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Chełm
Motocykl: GS, TT600
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 13 godz 58 min 41 s
|
![]()
Tomas co to za szyba wiesz od czego to jest ?
![]() |
#9 |
|
![]()
Turystyczna od KTMa 690
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Pytanie o wage i wysokość TT600E | Michal | Inne - dyskusja ogólna | 8 | 01.02.2012 11:46 |