|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
20.09.2017, 13:25 | #1 |
Moderator
|
Problem z awaryjnymi
Jak w temacie - czy ktoś ma/miał problem z awaryjnymi?
Już opisuję, co zauważyłem. Wracając z Białej, na niemieckiej autostradzie był korek. Niemcy mają taki zwyczaj, że dojeżdżając do korka czy nagłego spowolnienia to informują jadących z tyłu o tym właśnie, włączając awaryjne. Ja też tak zrobiłem i zauważyłem, że awaryjne żyją swoim życiem. Mrugają naprzemiennie, ale nie cyklicznie. Bo myślałem, że może tak jest to zrobione, że najpierw mruga np. prawy, lewy, prawy, lewy i później wszystkie naraz. Ciekawe jest to, że na postoju wszystko jest wporzo! Sprawdziłem to kilka razy włączając podczas jazdy i są jakieś kłopociki. Sprawdźcie proszę u siebie, ale koniecznie podczas jazdy i dajcie znać.
20.09.2017, 15:47 | #2 |
Miasto: Błażowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 13 godz 26 min 58 s
|
Może muzę miałeś włączoną, i przez blutucza afra rytm chwyciła
|
20.09.2017, 22:45 | #3 |
Przełącznik do wymiany. U mnie wymieniony prawy przełącznik po 24 tys km - przycisk rozrusznika przerywał, teraz kłania się lewy bo długie coś nie łączą. Japońska tandeta.
|
|
|
|