|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
04.08.2011, 01:58 | #1 |
Miasto: manville nj-obecnie Afryka
Motocykl: uzbieralo sie tego zlomu chyba jest 8 obrzynukw
Online: 2 dni 18 godz 4 min 35 s
|
chetni do Afriki
Witam Wszystkich entuzjastow. Planuje wyjazd do Afryki jesienia tego roku,chetnie udostepnie polowe super wygodnego siodla Bmw gs1100,(koszty podruzy do podzialu),lub oddzielnego jezdzca z wlasnym rumakiem(kazdy sobie zepke skrobie), Noclegi-90% namiot. Mapka tymczasowa moze sie zmienic w zaleznosci od pogladow uczestnikow wyprawy Co tu duzo pisac,chce objechac kontynent afrykanski, wyruszam z Zamojszczyzny przez poludniowa Europe do Egiptu i wschodnim wybrzezem do RPA i powrot zachodnim wybrzezem przez Hiszpanie do Europy. Czas podruzy ? zalezny od warunkuw drogowych. Optymalnym zainteresowanym chcialem przypomniec,iz wspolnie z Mirmilem na dwoch motocyklach pokonalismy trase z Polski do Chin i z Powrotem-2007. 2009-2010 objechalem obie Ameryki czesciowo z Mirmilem. Peru Lipiec 2009 Koniec drogi w Argentynie,luty 2010 biegun pulnocny Alaska,lipiec 2010 Aral sea 2007 Ostatnio edytowane przez romanek72 : 04.08.2011 o 02:41 |
04.08.2011, 08:36 | #2 |
Miasto: Stalowa Wola/ MIELEC
Motocykl: TransAlp+Multistrada + Cagiva Elefant
Przebieg: hohoho
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 14 godz 8 min 50 s
|
O ku..wa musiał bym mieć 2 lata urlopu .
04.08.2011, 10:49 | #3 |
Miasto: Podkarpacie
Motocykl: raczej juz nie bede mial
Online: 4 tygodni 7 godz 9 min 12 s
|
|
04.08.2011, 14:54 | #4 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Roman!
Bardzo fachowo zrobione ogloszenie,szacun dla planow wyprawy,jezeli tylko sprawy matrymonialne i rodzinne pozwola to pojade z TOba i bede Cie meczyl i pilnowal,bys nie pil wody z kranu i myl sie conajmniej raz na tydzien. A co do trasy przejazdu,to wy tam za ocenaem macie w TV cenzure i zapewne nie wiecie,ze teraz w Syri jest cieplo,ludzie walcza i gina,na chwile obecna nie radzilbym jechac przez Syrie.Niewiadomo zreszta,czy mozna dostac wize do Syri(my dalej czekamy na wizy do Algieri,a podanie i pieniazki zlozone juz w grudniu zeszlego roku)
04.08.2011, 19:03 | #5 |
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
Myślę że lepiej zaplanować wycieczkę od zachodniej strony, ze względów proceduralnych chociażby. Nie warto też walić wzdłuż zatoki, tam są bardzo malaryczne tereny i mokro strasznie - wszystko mokre, namiot śpiwór, grzyby rosną na plecach. W bamako mam kumpla policmajstra, który was przytuli i pozałatwiacie se wizy. W Gabonie jego siostra wyszła za jakiegoś ważniaka, też przytuli i pomoże. Omijajcie Lagos (od północy) bo dostaniecie kurwicy albo was rozjadą. Są problemy z wizami do Sudanu i Nigerii. Do Egiptu nie wydają carnetu, a bez tego ni chuja, trzeba sprawdzić jak sprawa wygląda na dziś. Nie jedźcie do Dakaru, miasto brzydkie i stoisz w korku cały dzień. Warto odwiedzić Dogonów, ew Timbuktu (mam tam znajomych), Burkina faso (też) i na pd. Togo. Planowałem zatokę całą, ale to nieciekawa droga, no i malaria. Togo jest piękne! To tyle.
04.08.2011, 19:07 | #6 |
|
Uważajcie na kozy, są wszędzie!!!
04.08.2011, 19:32 | #7 | |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Cytat:
A czemu do Egiptu nie daja carnetow? Ja myslalem,zeby jechac przez Arabie,podobno zalatwienie wizy tranzytowej i prom do sudany wychodzi prosciej niz ten #$%^&* Egipt
04.08.2011, 19:46 | #8 |
|
Bo się boją Afryki i zadymek. Gadałem z babą, mówi że Geneva się posrała ze strachu, a to ich sprawa. Z Arabią jest generalny problem z wizami, nawet tranzytowymi, też to przerabiałem, myślałem nawet o objeździe górą Jemen Oman, ale tam trzeba jeszcze do Emiratów (!), no i Iran to znów Carnet! Afryka nieźle się posrała, ja też parę krajów na nielegalu zrobiłem. Nie jestem strachliwy, ale nad zatoką jest cholernie malarycznie i wycofałem się z planu przelotu wybrzeżem, chociaż było wygodniej.
05.08.2011, 09:15 | #9 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
Będe w RPA w grudniu, może się napijemy zimnego piwa
|
12.08.2011, 00:30 | #10 |
Motocykl: RD07
Online: 3 dni 18 godz 11 min 24 s
|
GRUBO ROMANEK,GRUBO!Szacunek za ambitny plan
A kiedy bys chcial wyruszyc(najpozniejszy termin) i czy rozwazasz rozpoczecie wyprawy od strony zachodniej(w obiczu wydarzen na biskim wschodzie)? |
|
|