![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Wawa
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 7 godz 53 min 4 s
|
![]()
Powitać
![]() Jako, że w moich regulatorach ząbki są mocno zniszczone (przy dokręcaniu koła przesuwała mi się "blaszka", bo nie miała jak się zablokować o kołek na wahaczu) postanowiłem coś w tym temacie zadziałać ![]() ![]() Mam już wycięty prototyp (powiedzmy, że poprawiona fabryka ![]() ![]() Pytanie nr. 1: Jak jest poprawnie? Tak? ![]() Czy tak? (wiem, tutaj akurat oś koła jest zamontowana odwrotnie - z tej strony powinna być nakrętka) ![]() Pytanie nr. 2: Czy ktoś byłby chętny na zakup kompletu takich regulatorów, gdybym zrobił więcej? Pozdrawiam ![]() P.S Narazie nic nie sprzedaję ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ortodoks Afrykański
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Koszalin
Motocykl: RD07a/LC4
Przebieg: Walczę
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 18 godz 8 min 8 s
|
![]()
A za ile i z czego i czego tak drogo?
![]() Pozdrawiam
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
Powinno być tak jak na drugim zdj. W pierwszym przypadku jak dokręcasz ośkę to się naciąg luzuje.
![]() |
#4 |
|
![]()
Łokciu, mam dwie wstępne wersje (mogące ostatecznie różnić się ceną), obie wycinane laserowo:
- stal nierdzewna + grawerowane oznaczenia - stal zwykła + grawerowane oznaczenia + hartowanie + ocynk galwaniczny Oryginał jest tłoczony, też w ocynku (przynajmniej z tego co mi wiadomo) RuggedRoads z pierwszego zdjęcia kosztuje 150 zł/kpl + wysyłka do PL. Pan Honda ~ 60 zł/szt czyli w granicach 120 zł/kpl ![]() Czekam jeszcze na finalną wycenę, ale myślę, że będzie dużo taniej ![]() madafakinges, dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Ja bym wziął gdyby to wyszło OK, moje są nie do użycia już
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 dni 23 godz 18 min 16 s
|
![]()
Zawsze widziałem tylko jak na pierwszym zdjęciu, zresztą Honda też tak mówi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Centralny Jarek
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: RD07, RD07a, RD07a, LC8, LC4, DRZ, K100, XL600LM
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 19 godz 4 min 11 s
|
![]()
cyt. "Powinno być tak jak na drugim zdj. W pierwszym przypadku jak dokręcasz ośkę to się naciąg luzuje."
madafakinges co za głupoty piszesz ![]() Nie powinno się luzować tak jak nie powinno się naciągać przy dokręcaniu. Co do poprawności założenia napinacza to wg mnie nie ma to znaczenia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
Wiadomkaz że nie powinno się ani naciągać ani luzować, ale dokręcając nakętką może się przekręcić napinacz, lepiej żeby wię bkokował naciągając niż cofał nie wiem jak ubrać to w słowa
![]() Kręcąc zgodnie z ruchem wskazówek ma się napinać, a nie luzować.
![]() |
#10 |
Centralny Jarek
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: RD07, RD07a, RD07a, LC8, LC4, DRZ, K100, XL600LM
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 19 godz 4 min 11 s
|
![]()
To wg ciebie lepiej żeby za "ciasny" łańcuch rozwalił łożysko na wałku zdawczym do którego wymiany trzeba rozbebeszać silnik niż żeby był luźniejszy i wytarł trochę ślizg.
Naciągałem kilka razy już łańcuch i nigdy mi się nie poluźnił ani nie napiął przy dokręcaniu owej nakrętki, więc nie wiem po co te wszystkie dywagacje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
regulacja zaworow | solo1972 | Regularne czynności serwisowe | 48 | 27.07.2019 18:33 |
Regulacja zaworów | 7Greg | Regularne czynności serwisowe | 126 | 29.11.2017 08:57 |
Regulacja łańcucha - ciekawostka | rakiet | Rama, zawieszenia, napęd | 21 | 26.03.2014 07:55 |