|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
18.12.2011, 23:27 | #1 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: BMW F800GS
Online: 1 dzień 23 godz 43 min 17 s
|
oponki dla Gieesa
hej, moja lepsza polowka przesiadla sie z NX 250 na GIeesa 650. Poki co ma oponki typowo szosowe a ciagnie ja do zjezdzania na jakis szuter i moze lekkie bloto. W kazdym razie cos poza asfaltem, lasy.
Sprawa wyglada tak. Po transalpie zostaly mi w ladnym stanie Micheliny Sirac, ale pasuje rozmiarowo tylko tyl. Przod w Gieesie to niestety rozmiar 100/90-19. Tyl to 130/80-17. Ogolnie w wymiarze 100/90-19 jest maly wybor. Chcialbym zostawic tego Siraca na tyl a na przod dokupic np Bridgestone Trailwing albo Dunlop Trailmax - obie maja bardzo podobny bieznik do Siraca. Kwestia tylko czy faktycznie na dwie osie moga byc rozne biezniki... Co myslicie?A moze na przod Tourance a na tyl sirac? i co byscie polecili jako takie dualowe (podobne do Siraca) do gieesa 800? W rozmiarze 150/70-17 w zasadzie tylko anakee 2 jest. Obecnie mam w miare nowe scorpiony trail. pozdrawiam zimowo |
21.12.2011, 09:42 | #2 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
Oczywiście na dwie osie mogą być różne bieżniki byle by były w miarę podobne. Przepisy na pewno dopuszczają coś takiego.
Do dużego GS 800 masz jeszcze np Tourance.
21.12.2011, 11:36 | #3 |
Miasto: Poznań i okolice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 dzień 8 godz 37 min 0
|
Do małego singla można poszukać Conti Enduro i Conti Escape (nie pamiętam, która na przód, a która na tył), ale jeździ się na nich nieźle (mówimy o 2 rodzajach nawierzchni: asfalt i szuter).
BS Trialwing albo Dunlop Trailmax, to też niezły pomysł. Do twojej krówki, hmm...a szukałeś czegoś takiego jak Heidenau K60 Scout? Rozmiarówka powinna być i do singla i do twojego twina. |