29.03.2008, 23:27 | #1 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 2 godz 58 min 32 s
|
Buty
Stoje przed wyborem butów, na tapete leca dwa modele z hardenduro
Alpinestar Tech 3 Madhead S8P Alpinki w wersji pod SM (bez twardej podeszwy bede miec od znajomego praktycznie nowe za pare piw - ubral je i stwierdzil ze nie leza mu dobrze wiec ja je dostane) ale ze nie ma ani twardej podeszwy ani stalowego okucia wiec cos musze miec na offroad. Patrzylem na pare rzeczy i tak mi spasowaly Tech 3 i S8P Co wybrać albo co polecacie droga redakcjo?
30.03.2008, 11:05 | #2 |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
A FOX Tracker panowie? Na www.advrider.com przychylnie się wypowiadali jak na stosunek jakość/cena.... Sam sie do nich przymierzam ostro
30.03.2008, 11:49 | #3 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
Fajne ceny na stronce podanej przez e200g_. Ładna cena Sidi Crossfire, podobno bezkonkurencyjne. Wiadomo ile by wyszła paczka do PL?
31.03.2008, 10:14 | #5 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 6 dni 18 godz 59 min 23 s
|
Ja cały czas reklamuję Daytona Trans Open GTX
wczorajszy off znów mnie w tym utwierdził.... osłona dobra dla nogi, blacha z przodu, stabilność dobra no i suchość fakt, że jeden but miałem lekko mokry w środku ale to tylko dlatego że motocykl się na mnie położył w błocku i nie mogłem wyjść spod niego wyjść ale w innym miejscu przebywaliśmy w błocku prawie po kolana przez 40 minut i sucho Naprawdę polecam |
31.03.2008, 12:43 | #6 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 2 godz 58 min 32 s
|
bardzo cenne uwagi ekipa, dzięki
w zasadzie jak czytalem po innych forach to z alpinestar warte uwagi są wlasnie nie te tech 3 jakie mi sie uwidzialy a tech10, ale to nie moja polka cenowa. Podos wczoraj jeszcze cos mowil o dobrych butach (marki nie pomne teraz) ale Daytony tez byly wspominane. ok. ten temat dla mnie juz zamkniety - teraz tylko kupic i juz
31.03.2008, 12:59 | #7 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
" Ja cały czas reklamuję Daytona Trans Open GTX "
Chomik! Chyba ich do Afryki nie weźmiesz? Po tygodniu gwarantowane robaki na ryby. A... Nil po drodze....Cholera ,zebyś tylko krokodyla nie złapał na te megarobale.
31.03.2008, 14:16 | #9 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
Dlatego ,że te buty są z membraną. Skóra w tych butach jest gruba ble,ble, ble
Buty dobre w naszą strefę klimatyczną. Dobre by w nich jechać na Nordkap czy Islandię. Mam te buciory, mam również buciory Hein Gericke Rally 2 ( Bmw Sawanna ) mam również Gaerne 4 . Proste endurowe niewyczynowe buty bez membrany które się najlepiej sprawdzają w gorącej strefie klimatycznej. W Afryce deszczu raczej nie uświadczysz - a jeśli nawet - to zaznasz ulgę dla twych przegrzanych stóp. Buty i ubranie wysycha w mig. Nie bierz również żadnych gorotexowych szmat.Najlepsze by było przewiewne Polo Pharao. W Afryce ze względu na przegrzanie musisz być ubrany od stóp po głowę w pełnym rynsztunku. Ściągnięcie ubrania pogarsza sprawę ble ble ble To są buty które potrzebujesz do Afryki http://cgi.ebay.de/Gaerne-GTX-Motocr...QQcmdZViewItem Dające ochronę stopom i kostce , oddychające i turystyczne.Można w nich chodzić i przebywać całą dobę nie myśląc o zagrzybiałych girach. Teraz tylko w nich na południe jeżdzę mimo że w szafie wypaśne gorotexy. Te zachowam sobie jadąc na północ i po Polsce
Ostatnio edytowane przez Franz : 01.04.2008 o 17:13 |
31.03.2008, 14:30 | #10 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 6 dni 18 godz 59 min 23 s
|
Hmm znaczy się tak, nie mam już możliwości zmiany na inne buty bo kasa wydana i tyle.... ale może reszta ekipy jeszcze zmieni... bo są przed zakupami. Jednak mam wątpliwości co do szkodliwości membrany ponieważ naprawdę te buty oddychają i noga się w nich nie poci... fakt nie wiem jak się zachowają w 40 stopniowym upale.... Czy ktoś jeździł w butach z membraną w tak dużych upałach i dużej wilgotności ?
Co do ubrania mam HG z wypinaną membraną.... |
Tags |
buty |
|
|