|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.09.2019, 15:52 | #1 |
Miasto: Doruchów
Motocykl: Była CRF1000L, jest KTM 1290 SAS
Online: 5 dni 13 godz 38 min 36 s
|
Weekendowe Mazury
Cześć.
W piątek około godziny 12 z miejscowości Ostrzeszów startuję na Mazury. Plan jest dojechać do Mikołajek i klepnąć gdzieś nocleg do niedzieli. W sobotę traska : Mikołajki-Mrągowo-Kętrzyn-Węgorzewo-Giżycko-Orzysz- Mikołajki. Trochę asfaltu, trochę szutrów. Niedziela powrót. Raczej nie zwiedzam, kocham po prostu jechać... Jeśli komuś podobnie jak mi wykruszyło się towarzystwo i miał zamiar w ten weekend pomotongować to zapraszam. |
12.09.2019, 23:45 | #2 |
Administrator
|
Ja mam zbliżone plany tylko bardziej po wodzie Nidzkie , Bełdany , Śniardwy , Mikołajskie .... do końca wtorku Wiatry zweryfikują.
Ale chętnie któregoś razu możemy się złapać , też nie lubię tzw zwiedzania , to jazda jest celem.
13.09.2019, 00:01 | #3 |
Kostas, jeżeli lubisz szutrówki i niekoniecznie turystyczne Mikołajki to na nocleg zajedź do Jory Wielkiej, Bar Muzeum, baaardzo klimatyczne miejsce, a jedzenie smaczne. Dobre miejsce wypadowe na objazd jezior.
13.09.2019, 09:54 | #4 | ||
|
Cytat:
A Jora Wielka jest na mojej trasie, także na pewno tam wpadnę. Cytat:
Ja niestety ostatnio "uczę" się jeżdżenia samemu. Dopiero zaczynam jeździć poza asfaltem, mam mocne plany wyjazdowe i niestety towarzyszy zero. Generalnie zrobił się jakiś problem z ludźmi, brak czasu, chęci, to nie, tamto nie, za zimno, za ciepło. A największy problem to ... żony. :-). Tutaj na liście przeczytałem kiedyś post dotyczący jeżdżenia samemu... ktoś napisał że w końcu się do tego dochodzi, bo zaczynają denerwować : palenie fajek co 50 km, siku, kupa, hot-dog, kawa....i tak w kółko. Chociaż mam towarzysza z którym wsiadamy na motongi i jedziemy od baku do baku. |
||
13.09.2019, 13:26 | #5 |
Administrator
|
hmmm , ostatnio żegluję niemal zawsze sam ...... też ciężko kogoś zorganizować , zawsze coś ..... z resztą wymieniłeś trochę przyczyn
Czyżby miała nadejść chwila że i Afryką będzie samotnie ?
22.09.2019, 21:47 | #6 |
|
Kończąc wątek... Byłem sam, piękna idealna na moto pogoda, super szuterki, super wyjazd, jestem bardzo zadowolony.
Miejsce o którym pisał Robert zwiedziłem, faktycznie klimatyczne i ciekawe. Chyba zacznę coraz częściej sam wyjeżdżać. :-) |
|
|