|
Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania! |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
27.02.2016, 18:24 | #1 |
Miasto: Łódź
Online: 1 dzień 22 godz 53 min 3 s
|
Przesunięcie przełączników na kierownicy?
Chciałem przesunąć przełączniki głębiej w stronę półek, ale zauważyłem, że oryginalna kierownica ma wywiercone dziurki, a przełączniki mają wypustkę i mają tak jakby swoje docelowe położenie. Czy ktoś przemieszczał przełączniki? Po spiłowaniu tych wypustek w przełącznikach zacisną się śrubami na kierownicy, czy będą się obracać? Czy może lepiej wywiercić nowe dziurki w kierownicy w miejscu w którym chcę?
Pozdrawiam |
27.02.2016, 19:27 | #2 |
Motocykl: RD07&1000RR
Online: 2 tygodni 6 dni 3 godz 26 min 56 s
|
Problem w tym, że na kierze afrykańskiej jest to wszystko idealnie rozłożone Przesuniesz starter? Nie, bo wtedy musisz ruszyć pompe, jak ruszysz pompe to wtedy lusterko jest za daleko albo za blisko, z drugiej podobna akcja. Jak już musisz coś spieprzyć to nie wierć kiery, nie szlifuj plastiku tylko skręć jak jest - tylko dotnij cienką piankę.
Taki hondowski przełącznik ze spiłowanym plastikiem będzie się kręcił. Miałem tak w pierwszej afrze. |
29.02.2016, 10:51 | #3 |
Te "dziurki i bolce" to tylko po to żeby ustalic fabryczne położenie przełącznikow- możesz usunać bolec i nie bedzie problemu, bo całość sie i tak trzyma na "ścisk".
Często przełaczniki trzeba przesunać montujac grzane manetki i nie ma problemu z obracaniem ich przez brak bolca (przynajmniej tak u mnie bylo i nie tylko w Hondzie) |
|
01.03.2016, 11:01 | #4 |
|
Tak właśnie myślałem, ale wolałem sie upewnić, żeby się nie okazało, że popsułem przełączniki. Najwyżej podłożę pod przełączniki kawałek gumy, żeby było mniejsze tarcie.
Pozdrawiam |
02.03.2016, 21:56 | #5 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
Chyba żeby było większe tarcie. Ale to tylko ja.... grammar nazi.
02.03.2016, 22:44 | #6 |
|
Jasne, że większe - pomyłka.
|
|
|