|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
06.08.2014, 22:55 | #1 |
Miasto: Śląsk
Motocykl: CRF1000 D2
Online: 10 godz 37 min 41 s
|
Kilka wskazówek - kilka dni w Alpach
Witam,
Planuje mały wypad w Alpy we wrześniu, chciałem się podzielić trasą i wysłuchać ewentualnych uwag - gdzie lepiej pojechać i gdzie spać po drodze (raczej gasthausy) Dzień 1 Polska - Salzburg Dzień 2 Salzburg - Zell am See - Grossglockner - Bolzano Dzień 3 Bolzano - Stelvio Pass - Bernino Pass - Livigno - Sankt Moritz Dzień 4 Sankt Moritz - Davos - Vaduz - Fernpass Dzień 5 Fernpass - Garmish Partenkirschen - Salzburg Dzień 6 Salzburg - Polska |
22.08.2014, 15:51 | #2 |
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
Online: 3 miesiące 2 dni 18 min 10 s
|
jedziesz samochodem,rowerem czy motocyklem?
22.08.2014, 20:21 | #3 |
mam nadzieję, że we wrześniu będziesz miał luz na drogach.
bylismy w sierpniu samochodem i po prostu cieszyłem się, że nie jestem na moto - jeden korek. pewnym rozwiązaniem jest wstawianie chyba o 5 rano i o 6tej dzida. jakaś gwarancja pustej w miare drogi. tak czy owak powodzenia i pozamykania gum. m
23.08.2014, 00:11 | #4 |
Miasto: EL
Motocykl: RD04
Przebieg: 4równik
Online: 1 tydzień 9 godz 52 min 57 s
|
Plan napięty - duże przebiegi jak na wrzesień (chyba ze solo i mało przystanków), ale:
1. wschodnią Austrię mijasz autostradą (w obie strony) - tam też są urocze krajobrazy - może chociaż Halstatt na trasie? 2. Salzburg mi się nie spodobał, ale - rzecz gustu. Jednak duże miasta lepiej omijać. 3. za Salzburgiem pomijasz Berchtesgaden z przepięknym Koenigsee (warto na chwilkę), oraz - jeśli masz historyczne zainteresowania to także pobliski Obersalzberg z reliktami http://pl.wikipedia.org/wiki/Berghof 4. ale masz plan "B" na wypadek gdyby drugiego dnia byłą kiepska pogoda? Bo Grossglocknerstrasse we mgle nie ma sensu... 5. miejsca noclegów to rozumiem hasłowo tylko - we wrzesniu nie powinno byc problemów, ale łatwiej się znajduje gdzieś przy trasie niż w kurortach (Salzburg, St, Moritz), i kameralnie też bardziej.
23.08.2014, 00:28 | #5 | |
Miasto: Piotrków Tryb
Motocykl: CRF 1100 ATAS
Online: 1 miesiąc 5 dni 12 godz 17 min 41 s
|
Cytat:
Jedź, nie faluj, piękne miejsca, piękne trasy. Kwatera hitlera obowiązkowo, super widoki, super miejsce. Pozdrawiam i życzę udanej wycieczki. |
|