|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.02.2022, 18:28 | #1 |
Miasto: rzgów
Motocykl: CRF1000
Online: 1 dzień 13 godz 18 min 36 s
|
Spodnie MX do jazdy turytycznej
Witajcie. Pytanie moze glupie, ale od dluzszego czasu szukam spodni ktore maja mi sluzyc do jazdy w wiekszosci turystycznej. Problemem spodni turystycznych jest to ze sa dla mnie po prostu zbyt obszerne, a wolalbym miec je bardziej dopasowane z waska nogawką, żebym mogl je włożyć w buty. Są np. Revit Peninsula, które moglbym ewentualnie przytulic, ale poniewaz nigdy nie jezdzilem w tego typu spodniach , pytanie moje brzmi czy ich wykonanie i jakosc ( chodzi mi ogolnie o typ MX) nadadzą się do jazdy nie tylko terenowej.
Z góry dziekuje za rzeczowe odpowiedzi
22.02.2022, 19:30 | #2 |
Miasto: P-ń
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 3 dni 13 godz 42 min 5 s
|
Wszystkie mx jakie miałem były w ogóle nieprzewiewne, latem jak w plastiku. Wygodne, luźne w kolanach z miejscem na ochraniacze. Łatwe w czyszczeniu bo na myjni samochodowej razem z motocyklem można było opsiukać. Jeśli znajdziesz jakieś z wentylacją to można spróbować.
|
22.02.2022, 19:37 | #3 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Może Klim Dakar. W upał mocny nie są najszczęśliwsze ale wenty nawet robią i latam w nich też często latem a do turystyki bez problemu dadzą radę. Wersja na buty lub w buty.
|
22.02.2022, 20:00 | #4 |
Dziwne, wszystkie spodnie typu crossowego które miałem miały w jajeczkach i poniżej kolan z tyłu dziane wstawki.wiekszosc jest bardzo przewiewna. Może poza fox360 i Shiftami które mam do dzisiaj, bo miary membrany. Po kilkudziesięciu praniach ścierwa tych membran wypadały dołem.
Generalnie mi się bardzo sprawdzają.
22.02.2022, 20:20 | #5 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
Online: 2 tygodni 1 dzień 15 godz 43 min 43 s
|
Do jazdy turystycznej raczej bym brał spodnie na buty a nie w buty. Jednak podróżując czasem pada, czasem jeździsz po kalużach i w spodniach w buty może Ci się nalać do środka co będzie słabe w podróży.
Klim Dakar dobry pomysł. Jest nawet nowy model ale jak to ostatnio z Klimem... wyłącznie na stronie i 'out of stock'... |
22.02.2022, 20:23 | #6 |
Szukam off-road
Miasto: Gdańsk
Motocykl: Yamaha T7
Online: 1 dzień 7 godz 21 min 58 s
|
Do jazdy turystycznej polecam spodnie nie w, a na buty. Naprzyklad, Fox Legion Enduro EX: Pasuje do MX butów i dużo lepsze niż te motocrossowe zatrzymują piasek i wodę na zewnątrz.
|
22.02.2022, 20:34 | #7 |
Sz qurka, a o jakiej turystyce mowa? Jak asfaltem to kwestia gustu. Sa nawet obcisle tzw jansy motocyklowe. Jak offem to jednak obstawiam wpuszczane w buty spodnie typu cross.
22.02.2022, 20:58 | #8 |
Moderator
|
Ale masz spodnie RST Adventure do kompletu do tej swojej kurtki? I są dla Ciebie zbyt obszerne? Dziwne, może powinieneś pokombinować z rozmiarami i wziąć spodnie o rozmiar mniejsze od rozmiaru kurtki? To są bardzo wygodne spodnie. Fakt że dla tych chudych od pasa w dół to lepiej dopasowaną rozmiarówkę ma Revit ale to i drożej i zamek do spięcia trzeba przeszywać.
No i tak jak piszą koledzy, zależy o jakiej turystyce piszesz. Jeśli asfaltowo to najlepiej doi kompletu do kurtki spodnie RST Adventure na buty. Jeśli bardziej nieutwardzonymi to coś w buty tylko zamiast tych co pokazujesz to chyba lepiej kupić jakieś podstawowe ortezy i spodnie a'la Leatt Enduro 4.5 - czyli jakieś MX z kieszeniami. |
22.02.2022, 21:00 | #9 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Problem w tym, że kolega szuka czegoś do offa i do turystyki. Tu wyboru wielkiego nie ma.
|
22.02.2022, 21:42 | #10 |
Miasto: rzgów
Motocykl: CRF1000
Online: 1 dzień 13 godz 18 min 36 s
|
Rst do kompletu są albo za duże albo za małe