![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Konto zamknięte na stałe
![]() Zarejestrowany: May 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
![]()
Nie jestem fanem mocowania kamery na kasku ze względów bezpieczeństwa podczas potencjalnej kolizji (i szans na uszkodzenie sobie twarzoczaszki twardymi elementami) ale oczywiste zalety tego rozwiązania są trudne do zastąpienia: podążanie za ruchem głowy, naturalna stabilizacja obrazu, wysoki punkt mocowania. Po prostu czasem kamera na kasku daje obraz który chcemy mieć i nie mamy w danej chwili alternatywy. Jednak klejenie specjalnych "sanek" pod uchwyty nigdy mnie nie przekonywało.
Prezentowany na fotkach uchwyt pochodzi od producenta z Chin. Jakość na pierwszy, drugi, a nawet trzeci rzut oka, jest bez zarzutu. Plastikowo-metalowe mocowanie przywodzi mi na myśl zamontowany po drugiej stronie mojego kasku interkom Scala Rider: dwie śruby łączą ze sobą elementy mocowania, które zaciskają się na kasku w miarę ich dokręcania. Na zdjęciach widać próbne mocowanie, jeszcze bez wycinania fragmentu miękkiego kołnierza maskującego brzeg Nolana. Elementy stykające się z powierzchnią kasku są wyłożone twardą gumą eliminującą poślizg oraz powstawanie rys. Przykładowe źródło: http://s.aliexpress.com/NNveuInQ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
uchwyt do MIO | Andrzej_Gdynia | Wszystko dla Afrykańczyka | 5 | 26.05.2008 19:22 |