|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
28.05.2022, 21:04 | #1 |
Weekend rowerami po pagórkach Kotliny Kłodzkiej
Czy byliby chętni (dryndziarze, krzaczoluby, elektropedaliści) na jakiś weekend na poszwendanie się po pagórkach Kotliny Kłodzkiej?
Ostatnio edytowane przez Danny : 29.05.2022 o 12:40 Powód: Wydzielenie ustawki do osobnego wątku |
|
28.05.2022, 21:46 | #2 |
Zakonserwowany
|
Ja chętny.
28.05.2022, 22:05 | #3 |
Trza mieć motor na prąd?
28.05.2022, 22:36 | #5 |
😳✌️ cieszy odzew.
Wcale nie musi być prąd (dziś na singlu pod górę wyprzedziło mnie w sumie 3 szczypiorów bez prądu). Jednak te 50km i 1000m przewyższenia wypadałoby dać radę. Naszkicuję propozycje. Coś wybierzemy. |
|
28.05.2022, 22:37 | #6 |
Daj znac I termin.
29.05.2022, 00:45 | #7 |
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
Online: 3 miesiące 2 dni 18 min 10 s
|
obserwujemy wątek...:-) Panie Kristoch
29.05.2022, 00:53 | #8 |
11-12
18-19 wcześniej i później jest u mnie kapa. jak kotlina i w miarę sensowne upalanie z noclegiem bez sensacji cenowych to mój kadet na pewno też chętnie pokręci korbą. kto wie, może dołączymy rodzinnie o ile lokal akceptuje psysuki bo rodzinnie bez czworonoga się nie ruszymy. jak tylko z synem to luz zupełnie. m
30.05.2022, 00:56 | #9 |
Ja niestety w tych terminach nie mogę już. Nie mam też zaprzyjaźnionej miejscówki z dobrymi cenami i myślałem o 2 opcjach:
1. Umawiamy się wcześniej na konkretny termin (pt-nd, 2 noclegi) i szukam noclegu dopasowanego do grupy. 2. Planuję jeden weekend z rodziną i psem w Kotlinie w lipcu. Moje kobitki raczej chodzą w góry, a ja w tym czasie jeżdżę. Gdyby ktoś chciał dołączyć na cały weekend lub konkretny dzień to chętnie wyznaczę traskę. I proponuję trochę zgniłej demokracji i głosowanie: Terminy: 1. 24-26/06 2. 15-17/07 3. 22-23/07 4. 29-31/07 5. 5-7/08 6. Wrzesień 7. Październik I teraz trasy. Zakładam, ze mamy 2 pełne dni do wykorzystania. Wyślę tracki w wolnej chwili: 1. Single Glacensis pomiędzy Stroniem Śl, a Jodłowem (poczytajcie, to lajtowe single bez hardcore-u, tylko kondycję trzeba mieć) - pętla 80km z możliwością zawrócenia wcześniej bo składa się z mniejszych pętli. 2. Totalny mix od asfaltu, przez szutry po kamieniste ścieżki. Tu nie ma zmiłuj - ok 80km i suma przewyższenia większa. Trzaska z „atrakcjami”: Trójmorski, ścieżka w chmurach, najdłuższy most wiszący. 3. „Wyrypka” w góry Bialskie. Dziko, zwykle odludnie. Mix szutrówek, szlaków pieszych (wypych czasem), szlakow granicznych. Km-ów mniej, ale potu więcej. Nie ćwiczyłem, ale można nocleg na dziko zrobić - widziałem kilka miejscówek. Cały szlak graniczny przeszedłem pieszo, ale niektóre fragmenty rowerowo dla mnie nie były zabawne. Nie produkuję tak fajnych nagrań, ale klimat można złapać tu - https://youtu.be/egiYP1FU7Hc. W wolnej chwili doślę trochę zdjęć z różnych tras. Tymczasem z 2-ki kilka z dziś: |
|
30.05.2022, 08:45 | #10 |
U mnie termin w takim razie dopiero po połowie lipca od nr.3 wzwyż.
No i jak ekipa na ebike będzie to Ew możemy się stykać na noclegi
|