|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
09.03.2012, 16:10 | #1 |
Miasto: Piastów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 dni 2 godz 21 min 36 s
|
Korytarz Wakhański - Azja Centralna czerwiec-lipiec
Witam,
szukam kompana lub ekipy, do której mógłbym się przyłączyć w podróży do Azji Centralnej. Wstępny pomysł wygląda następująco: - Planowany start po 20 czerwca (do uzgodnienia). Wiem, że jest Euro 2012, ale wszystkie mecze Polaków do tej pory chyba już zobaczę. - Ilość kilometrów - około 12 tys. Przynajmniej tak wynika z wyliczeń z googla. - Ilość dni 30-40. Zależy jak wyjdzie. Generalnie co by się nie działo zależy mi na powrocie do 31 lipca. - Spanie - różnie. Może być namiot, ale nie wyłącznie. - Styl jazdy - bez napinki. Nie lubię jeździć nocą. Wstępny pomysł na trasę: - Ukraina-Rosja - raczej tranzytowo - Kazachstan - chciałbym zobaczyć Bajkonur i statki na J.Aralskim - Przez Uzbekistan do Tadżykistanu i trochę jazdy w Pamirze - Dalej Korytarz Wakhański, z wjazdem do Afganistanu - Powrót przez Uzbekistan i tu do zobaczenia Samarkanda, Buchara, Chiva - Wjazd do Turkmenistanu i prom do Azerbejdżanu przez Morze Kaspijskie - Gruzja, kierunek do Abchazji i tu wjazd do Rosji - Następnie z Rosji na Krym przez Kerch - Powrót przez Ukrainę do Polski Całość około 12.tys. kilometrów. Nie ma w planie Kirgizji z uwagi na kilometry i czas. Oczywiście mam pełną świadomość komplikacji z wizami, promami itd. Niezależnie od tego i tak jestem zdecydowany, żeby pojechać. Zatem - pytania, uwagi, rady, spostrzeżenia mile widziane. Pozdrawiam Piast
http://myaforadventure.blogspot.com/ Ostatnio edytowane przez Piast : 11.03.2012 o 15:40 |
|
|