|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
21.10.2010, 12:15 | #1 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Przebieg: 47000
Online: 12 godz 23 min 12 s
|
Gażnik, kompresja małe problemy prośba o pomoc
Witam Panowie potrzebuje kilku fachowych rad.
Mama Afrę RD04 91`. W gaźniku mam główne dysze o różnych numerach i nie wiem które są prawidłowe 118 i 122. Jeszcze jedno czy ktoś może wie ile powinna wynosić kompresja na cylindrach i czy ma ktoś może przyżąd który pomoże zmierzyć kompresję. (urzyczyć na dzień dwa) Mam problem z przednim garem i szukam przyczyn co się może dziać. Podpowiedzi mile widziane. W gaźniku dysza główna na przedni gar ma numer 118 tylna 122. Miałem delikatne luzy zaworowe ale poprawione świece przedniego cylindra są cholernia zasyfione czarnym nalotem, tylne czyste (iskra nasuwa jak szalona, przewodów jeszcze nie sprawdzałem po złożeniu do kupy mam zamiar sprawdzić) oglnie to zachowuje się częśto jakby dostawala za bogatą mieszankę, co moge z tym fantem zrobić. Problem z regulacją przy różnych dyszach Potrzebuje jeszcze zmierzyć kompresję ale nie mam czym i nie wiem jaka powinna być wartość kompresji potzrzebował bymn porzyczki manometru, jeżeli ktoś może urzyczyć będę wdzięczny.Jaki może byc odchył od kompresji fabrycznej. Narazie zawory wszystko wygląda ok. Może jakies podpowiedzi za wszystkie rady dziękuję. Pozdro |
|
|