|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.05.2011, 10:05 | #1 |
Miasto: żółkiewka
Motocykl: RD03
Przebieg: 160 000
Online: 3 dni 3 godz 44 min 46 s
|
Brak iskry- przestroga dla innych
Witam. problem był nielichy. wszystkiemu winne są podwyższenia kierownicy jakie sam wykonałem. mają 35 mm wysokości. pewnego razu jak parkowałem moto w lubelskiej ulicznej dżungli skręciłem kierownicę w prawo i zasunołem blokadę kierownicy. spowodowało to częściowe wypięcie wiązki przewodów (pod licznikami) od wyłącznika zapłonu i przycisku rozrusznika . efektem tego było przygasanie jednego cylindra. problem był niemały. zamieniałem miejscami moduły, sprawdzałem je w transalpie kolegi, pomierzyłem miernikiem całą Afrykę, a przyczyn usterki nie udało się wyjaśnić. o wszystkich defektach instalacji elektr. bardzo szczegułowo opowiedział mi nasz kolega z Olsztyna R2D2. wielkie dzięki - takich ludzi to ze świeczką... usterkę zauważyłem przypadkowo jak przeglądałem stacyjkę. przestrzegam wszystkich posiadaczy AT 650 i większych - sprawdzajcie 10 razy kable jak podwyższacie kierownicę, czy przypadkiem nie są zbyt napięte. ja straciłem przez ten szczegół 3 wieczory. pozdro
|
|
|