|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
10.06.2015, 23:05 | #1 |
Miasto: Katowice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 6 dni 10 godz 36 min 16 s
|
potrzebuję przednie koło lub oponę na asfalt
Panowie prośbę mam ogromną kupię lub pożyczę oponę przednią szosową (najlepiej przełożę koło). Od pewnego czasu przy prędkości 120 km/h drga mi kierownica. Byłem u szpeca i powiedział, że to z opony. Opony Dunlop trialmax kupiłem nowe w zeszłym roku przejechane ok 5 tyś. Fachura wyważył (statycznie) kolo i drgania zaczęły się od 110. Przed zakupem chętnie sprawdzę bo opona wydaje się ok chociaż kostki faktycznie nierówno się ścierają. Szykuję się na Czarnogórę i drganie kierownicy (wysoka częstotliwość odczuwalna również na podnóżkach) jest powiem ładnie nieprzyjemne, powodujące odrętwienie dłoni. Jeżeli mogą być inne powody drgań to podpowiedzcie, a jeżeli ma ktoś leżącą oponę to chętnie pożyczę lub kupię w okolicach Katowic.
|
10.06.2015, 23:53 | #2 |
trampkarz emeryt
|
A to ma związek tylko z prędkością czy np. z obrotami silnika? Moja pierwsza Afryka dość mocno wibrowała w zakresie 5-6,5k rpm i też po długiej trasie czuć było na rękach i nogach te wibracje. Walczyłem z tym aż odpuściłem bo afra jeździła i jeździ do dziś o ile wiem bez zarzutu.
Pozdrawiam Zimny |
11.06.2015, 01:04 | #3 |
Miasto: Katowice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 tygodni 6 dni 10 godz 36 min 16 s
|
właśnie nie wiem czy z obrotami nie umiem wyczuć, a po wyważaniu zmieniła zakres wibracji
|
11.06.2015, 08:16 | #4 |
Miasto: domem jest mój cały świat
Motocykl: RD07a
Online: 1 tydzień 4 dni 4 godz 45 min 56 s
|
mieszkam w Bytomiu tak ze zapraszam Podejdź do mnie to wymienimy na szybkości kolo i zdjagnozujemy problem mam założone hidenau k90
Ostatnio edytowane przez xtr : 11.06.2015 o 08:19 |
|
|