|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
30.05.2013, 11:12 | #1 |
Miasto: OOL-OPOLSKIE
Motocykl: RD07
Online: 4 miesiące 2 tygodni 18 godz 11 min 50 s
|
MIEJSCA PRZYJAZNE MOTOCYKLISTOM czyli GDZIE trafić na dobry nocleg, michę, itp... (oraz ostrzeżenia przed "miną")
Gdzieś mi wcięło wizytówki i notatki z godnych polecenia miejsc, chciałem kilka zaproponować Koledze, lecz nie mogę odnaleźć.
Może by tak na Forum stworzyć jedno takie miejsce ze spisem rekomendowanych przez Nas miejscówek (oraz wszelkich "min" -ku przestrodze), aby ułatwić planowanie udanych wycieczek w dowolnych kierunkach -zarówno krajowych jak i zagranicznych. Taki wątek z łatwiejszym dostępem do przydatnych, sprawdzonych informacji, bez konieczności gruntownego przeszukiwania Forumowego archiwum, czy relacji z interesujących nas kierunków -uatrakcyjniłby podróż i znacznie ułatwił życie... Wystarczyłoby tu zapodawać info z nazwą PAŃSTWA / REGIONU / MIEJSCOWOŚCI w tytule wpisu, wraz z hasłem "Polecam" lub "Odradzam", -oraz krótki opis miejsca, warunków, cen, i napotkanych "atrakcji"... Tutaj nikomu nic się już nie zgubi, a i przydać się może wszystkim. Nic tylko wybierać, -dowolnie łączyć zaproponowane punkty ( ) -i w drogę!.. Co Wy na to?.. (Jeśli coś takiego już istnieje, tylko nie potrafię odnaleźć -to poproszę o namiary a tą propozycję wywalić do kosza)
30.05.2013, 11:24 | #2 |
Miasto: Hajnówka
Motocykl: Ktm 690r bmw rt
Przebieg: mały
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 4 godz 30 min 40 s
|
Dobry pomysl popieram przydatne!
|
30.05.2013, 12:09 | #3 |
|
UKRAINA / ZAKARPACIE / MUKACZEWO -Polecam
W miejscowości położonej blisko granicy Słowacji, Węgier i Rumunii, na ul.Generała Petrowa pod nr.23 ugości Was w prywatnym ogrodzonym domu (motocykle na podwórku) bardzo miła "motopozytywna" Pani (nawet dała się skusić na przejażdżkę jako plecaczek )
Do dyspozycji kilka pokoi, łazienka, -koszt 10$/os. Zalecany jest wcześniejszy kontakt E-mail: irene231152@gmail.com lub tel. Obok zaś, (jakieś 150m) jest fajna klimatyczna knajpka "Pjerwak Szinok" czy jakoś tak, z wyśmienitym żarełkiem za umiarkowaną cenę. Luz, spokój i relaks... (Na razie to, -jak odnajdę całą resztę, to też zapodam)
30.05.2013, 12:56 | #4 |
Miasto: Wrocław / Grenoble
Motocykl: RD07a
Przebieg: ~60kkm
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 9 godz 45 min 18 s
|
Nie widzę sensu wrzucania informacji z całego świata do jednego wątku, zrobi się z tego taśmowiec i nikt po czasie nie odnajdzie potrzebnych informacji. Bardziej przydatne byłoby podzielenie na Państwa lub regiony i przygotowanie wątku z kompendium zawartym w pierwszym poście. W taki sposób autor wątku uzupełniałby na bieżąco pierwszy post o kolejne przydatne informacje.
Na forum pojawia się sporo pytań o noclegi, dlatego pomyślałem już o temacie-przewodniku: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=17798 Chciałem zacząć od zebrania informacji na temat Polski, niestety zainteresowanie taką akcją było znikome. Mauro wysyłam ci a!
Jeśli coś warte jest zrobienia, warto to zrobić, choćby źle. Gilbert K. Chesterton Ostatnio edytowane przez JARU : 30.05.2013 o 13:09 |
30.05.2013, 17:14 | #5 | |
|
Cytat:
Zaś jeśli w -tytułach- postów, DANE byłyby podawane prosto i czytelnie (jak w poprzednim moim poście), to nie powinno być problemem szybkie prześledzenie i wybranie interesujących Nas opisów, -nawet z kilkudziesięciu stron... Przynajmniej ja to tak widziałem, -ale niekoniecznie muszę mieć rację... Tyle gwoli wyjaśnienia moich urojeń przy piwkach Wybacz, -za bardzo zasugerowałem się cytatem z Twojego podpisu Póki co, będę kibicował bardzo dobremu projektowi kol.JARU pt."Przewodnik Czarnucha",(bo zanosi się na full wypas) -oby szybko ruszył z bloków, bo sezon już wystartował... I zachęcam wszystkich do współpracy, bo bez tego nie powstanie nic... zdrówka
30.05.2013, 17:34 | #6 |
|
Ok, niepotrzebnie wcinam się w Twój temat Wywalę dwa ostatnie posty jako offtopp i zostawiam temat na pastwę użytkowników, myślę, że będą mu sprzyjać Mauro - jeśli będzie potrzebna jakaś praca administracyjna w tym wątku, daj znać na a. Pozdrawiam!
30.05.2013, 20:42 | #7 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD03
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 10 godz 37 min 52 s
|
..a jakby tak te opisy udało się połączyć z aktywną mapą - klikamy zaznaczony punkt i przenosi do wątku - to byłby miód
|
30.05.2013, 21:22 | #8 |
|
Tomek - na razie naszykowałem jedną wirtualną mapę, jest prawie skończona i czeka na nowy silnik forum. Na tym silniku nie potrafię jej wrzucić.
30.05.2013, 21:29 | #9 |
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
Online: 3 miesiące 2 dni 18 min 10 s
|
Jaru doceniam ta prace i bacznie obserwuje. Na pewno cos dopiszę!
12.08.2014, 20:27 | #10 |
|
Ojjj, ciężko jest przekonać "Czarnuchów" aby w jednym miejscu spontanicznie dzielili się informacjami na temat sprawdzonych i godnych polecenia miejscówek.
Zupełnie jak by to nie było forum podróżników a byle kółka parafialnego, gdzie największym wzięciem cieszą się pierdoły i przepychanki... -Szkoda, naprawdę szkoda że TAKI temat na TAKIM Forum natrafia na tak dziwny opór... Kolega Jaru też próbował swoim świetnym pomysłem rozruszać temat i eeeech, - szkoda gadać Co jakiś czas pojawiają się pytania o miejscówki, padają nawet konkretne odpowiedzi, tylko szkoda że rozrzucone po różnych tematach a nie w jednym konkretnym wątku. Czy jest szansa na jakąś zmianę? Może by jednak spróbować
-szerokości, przyczepności i powodzonka!... MAURO Ostatnio edytowane przez motoMAUROxrv : 12.08.2014 o 20:36 |
|
|