|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.09.2012, 14:11 | #1 |
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: LC4 ADV Puzle Edition ale nie wiele brakuje ;P
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 54 s
|
Przelewa paliwo - zbyt wydajna pompa? KTM LC4 ADV
Bry
Mam problem z przelewem paliwa. Gaźnik BST40 w LC4 ADV z 99r. Jakiś poprzedni właściciel "przycwaniakował" i założył elektryczną pompę paliwa. Pewnie z afryki . No i tradycyjnie zdechła. No i przy okazji naprawy styków wyszło że leci przelewem dolnym z gaziora aż miło. Oring gniazda zaworka iglicowego wymieniony, zaworek też, poziom paliwa teoretycznie ustawiony prawidłowo (wg. biblii) i sukces - się uspokoiło - nie cieknie już na "luzie" ale niestety podczas jazdy, przy dohamowaniu (przy wstrząsach) nadal leci. To samo przy przechyle moto tak o 20-30st. Pompa zaczyna naparzać i leci... I zonk. Bo nie wiem czy dalej walczyć z poziomem paliwa czy uwierzyć że naprawdę są duże różnice w wydajności pomp paliwa i zaworek przy sprzyjających warunkach się poddaje? A jak tak to co w zamian żeby kieszeni nie urwało... EDIT: Mię tkło i stwierdziłem że jeszcze sprawdzę poziom paliwa wasserwagą Wężyk przelwu do góry, odkręcona śruba i wychodzi że paliwa jest 3-4 mm PONAD krawędź pokrywy pływaka. Chyba nie za dobrze? Wie kto ile powinno być pod kreską? Bo chyba za słaby jestem na ustawianie wg. bst biblii...? Ostatnio edytowane przez rob : 14.09.2012 o 14:40 |
08.10.2012, 19:14 | #2 |
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: LC4 ADV Puzle Edition ale nie wiele brakuje ;P
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 54 s
|
Pokombinował, posprawdzał i właściwym został poziom "ZERO". Przelewa ale w granicach rozsądku, ale przynajmniej jedzie. Poniżej już się gubi... To tak dla potomności
|
|
|