|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
02.04.2010, 15:55 | #1 |
Miasto: Piastów k. Wawy
Motocykl: CRF 450R, ST 1100, Rd03
Online: 1 miesiąc 6 dni 19 godz 6 min 35 s
|
Co i gdzie warto w Bieszczadach
Witajcie,
przygotowuję 4 dniowy majowy wypad w Bieszczady ze znajomymi na czopersach. Podpowiedzcie gdzie warto pojechać co zobaczyć, gdzie przenocować i gdzie dobrze zjeść i się zabawić Każda sugestia mile widziana |
02.04.2010, 18:04 | #2 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: rośnie
Online: 2 miesiące 6 dni 22 godz 40 min 35 s
|
Jeśli masz możliwość, kup Motovoyagera. Jest akurat artykół.
|
02.04.2010, 23:12 | #3 |
Motocykl: RD07
Online: 1 tydzień 6 dni 5 godz 6 min 26 s
|
Na czoperach to chyba tylko mała i duża pętla.
Też raz chciałem pobuszować po Bieszczadach zdziwiłem się jak szybko można je objechać asfaltem. Szutry to już co innego Ale kierunek szłuszny - Bieszczady zajebiste. Ja spałem pod namiotem, ale tam w każdej wsi agroturystyka. Mnie najbardziej urzekła przyroda Warto zobaczyć zamek w Lesku i niedaleko Leska jest zajebiaszczy pałac w Krasiczynie. W Baligrodzie T-34 stoi jako pomnik i spory kirkut. Zapora oczywiście. Koło Połoniny Wetlińskiej jest duża stadnina Hucułów. Pomnika Świerczewskiego już nie ma - na szczęście. Tyle pamiętam Ostatnio edytowane przez Bonjour : 02.04.2010 o 23:27 |
02.04.2010, 23:56 | #4 |
Miasto: Mysłowice
Motocykl: RD07A
Online: 4 dni 21 godz 17 min 2 s
|
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3582
Tutaj jest wiele ciekawych informacji - z doświdczenia to bardzo fajnie z Komańczy do Leska (dzikim skrótem przez Tarnawe) oraz okolice Gór Słonnych czyli dzidowanie z Ustrzyk Dolnych przez Dźwiniacz - i nawet bym tam zmienił traske Czosnka i poleciał bym potem zamiast na Paszową - przez moją rodzinną wieś Stańkową (cóż to za ślad?) Stańkowa.jpg - potem Tyrawa Solna i okolice (Mrzygłód). Warto obadać serpentyny w Tyrawie Wołoskiej - no i ruiny w Załóżu (foty w relacji Czosnka) a tu moja prywatna ze ślubu mojej siostry anita.jpg Ciekawe miejsca to ośrodki wypoczynkowe będące kiedyś twierdzami dla czerwonych vipów czyli WZW Jawor albo Arłamów. Jak coś ciekawego sobie przypomnę to napiszę |
03.04.2010, 11:56 | #5 |
Miasto: Piastów k. Wawy
Motocykl: CRF 450R, ST 1100, Rd03
Online: 1 miesiąc 6 dni 19 godz 6 min 35 s
|
Bonjour, zgadzam się że szutrami byłby fun. Tym razem jednak postaram się wycisnąć co się da z asfaltu. Może jakieś kręte widokowe traski?
A tama to w jakiej miejscowości? |
03.04.2010, 18:17 | #7 |
mistrzu
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 28 min 4 s
|
Z tymi szutrami w Bieszczadach to jest tak że znikają w straszliwym tępie. Wszędzie leją asfalt na potęgę. Przykładem jest tu choćby wjazd na lądowisko w Bezmiechowej, (wylany rok temu) wspomniana droga do Mrzygłoda ( w stronę Końskie, Krzywe , Dydnia - zakończone lanie asfaltu 2 lata temu), przygotowywana pod asfalt droga Ulucz- Dynów i wiele innych.
Wylany asfalt powoduje że tam przenosi sie ruch , a lokalne alternatywne szutry stają sie nie przejezdne - przynajmniej nie na ciężkich enduro. Z asfaltów polecam piękną i krętą drogę z Sanoka do Krasiczyna. Na odcinku Sanok - Tyrawa jest chyba ze 100 zakrętów i odbywały się tam eliminacje wyścigów górskich. pozdr
04.04.2010, 09:46 | #8 |
Z AT od 2006
Miasto: JASŁO
Motocykl: rd 04,m-72
Online: 1 tydzień 2 dni 16 godz 18 min 28 s
|
Patiomkin - w jakiej miejscowości jest tama? W miejscowości SOLINA.
Motormaniaku - masz rację jeśli chodzi o asfalty. Bieszczady robią się coraz mniej dzikie ale szutry jeszcze są. Piękne szutry, trzeba tylko poszukać... |
04.04.2010, 17:18 | #9 |
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Online: 6 miesiące 1 tydzień 5 dni 12 godz 55 min 15 s
|
Moja propozycja, to baza -kwatera prywatna w Cisnej. Super warunki, jest gdzie bezpiecznie zostawić motocykle. Klimatyczna dziura. W okolicy parę dobrych, regionalnych knajpek (choćby sławna Siekierezada), hodowle pstrąga, trasa bieszczadzkiej ciuchci. Każdy asfalt w koło malowniczy. Leży na skrzyżowaniu różnych tras, więc wszędzie blisko. Mając mapkę znajdziesz masę ciekawych dróg.
Np:1 Cisna- Dołżyca- Buk- Terka- Bukowiec-Myczków-Solina- powrót Myczkowce- Zwierzyń- Uherce Mineralne- Lesko- Baligród- Jabłonki- Cisna. Cały dzień np.2 Cisna- Dołżyca- Przysłup- Wetlina- Brzegi Górne-Ustrzyki- Wołosate- Ustrzyki- Dwerniczek- Czarna- Chrewt- Bukowiec i powrót skrótem na Dołycę i Cisną np.3 Cisna- Żubracze i dalej na Komańczę- Szczawne- Tarnawa Górna- i dzida wzdłóż rzeczki Tarnawka do Kalnicy lub skrót na Lesko- Hoczew- Myczków-Bukowiec- Dołżyca- Cisna Motormaniak wspomniał lotnisko w Bezmiechowej. Pomimo wylanego asfaltu mogę polecić ze względu na wspaniałe panoramy jak i wyżerkę w KARCZMIE U NICA Chcę powiedzieć, że inaczej spojrzysz na Bieszczady mieszkając w Polańczyku, inaczej w Cisnej. Ale komu ja to mówię? Miłej wycieczki. Ostatnio edytowane przez ATomek : 04.04.2010 o 17:45 |
|
|