|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.05.2022, 11:16 | #1 |
trampkarz emeryt
|
Wrocław na weekend z dzieckiem
Wiem, głupia sprawa ale tu przy barze można zapytać o wszystko
Tak, nigdy nie byłem we Wrocławiu, tak turystycznie Chcę wybrać się z żoną i dzieckiem (5 lat) - w jedną stronę samolotem, w drugą pierdolino. Ot tak, dla odmiany od samochodu. Na miejscu komunikacją zamierzamy się przemieszczać. Cel główny to oceanarium i ZOO. O w sumie tyle wiem.. Pytania: 1. Gdzie szukać noclegów aby wszędzie w miarę możliwości było blisko, w tym do ZOO? Jak mniemam centrum i okolice rynku? 2. Co zobaczyć - w sensie poza samym miastem, co byłoby atrakcyjne dla 5-latka? Żona znalazła coś takiego jak GOair. 3. Jakieś ciekawostki? Pojedziemy w któryś piątek, powrót w niedzielę. Albo w niedzielę i powrót we wtorek, zależnie od cen biletów lotniczych, a pewnie i hoteli/kwater we WRO. Dzięki, wiem że brać lokalna zawsze podpowie coś mądrego o czym typowo w necie nie będzie. Ogólnie chodzi o zadowolenie 5-latka, dla nas samo ruszenie się gdzieś będzie atrakcją Pozdrawiam zimny |
11.05.2022, 11:32 | #2 |
Oceanarium to wiadomka tylko kup bilety on-line żeby nie stać w kilometrowej kolejce
Z poł dnia to poszukiwania krasnali na rynku- idziesz do punktu informacji turystycznej, tam pobierasz mapę i szukasz krasnali Ja rok temu chyba rezerwowałem z bookingu apartamenty dość blisko starego miasta ale sobie nazwy nie mogę przypomnieć (jest tego mnóstwo). P.S. warto odwiedzić ogród japoński https://ogrod-japonski.wroclaw.pl/ fajne klimatyczne miejsce z kolorowymi rybami |
|
11.05.2022, 11:38 | #3 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: kkm
Online: 4 dni 4 godz 24 min 24 s
|
Polecam w drodze do ZOO zahaczyć o Hydropolis(ul Na Grobli), potem Polinką (kolejka linowa nad Odrą) na drugą stronę i tam okolice Polibudy są urokliwe.
Z ZOO spacer pod Halę Stulecia, Pergola, Ogród Japoński i cały Park Szczytnicki. |
11.05.2022, 11:40 | #4 |
Miasto: P-ń
Online: 2 tygodni 3 dni 13 godz 7 min 13 s
|
W browarze miejskim jest Rextorn, wytwórnia artystyczną gdzie robili jajka do Gry o Tron, przed wejściem fajny stalowy smok. Często organizują tam jakieś imprezy, foodtrucki, Eko ryneczki, spotkania browarników... sprawdź terminy. Ja zatrzymałem się w hotel invite, 20min spacerem do rynku, nie wiem jak daleko do zoo. Hydropolis jakieś 20 komunikacją miejską, ok 2,5km od tego hotelu. Browar minuty pieszo.
|
11.05.2022, 12:44 | #5 |
trampkarz emeryt
|
Dzięki bardzo! Wszystko sobie skrupulatnie zapisuję robiąc plan wycieczki. Młody będzie miał aż nadto atrakcji!
To brzmi jak miasto w którym chciałoby się zamieszkać |
11.05.2022, 14:21 | #6 |
Gość
Online: 0
|
Wziąc z informacji turystycznej mapę karsnali i wspólne szukanie.
Mieszkanie poza centrum - bywa ciężko z parkowaniem. Hydropolis wyżej wymienione przez kolegę - mega fajne, super czas i pomysł, jak pokazać wodę. |
11.05.2022, 15:36 | #7 |
trampkarz emeryt
|
Dzięki, planujemy samolot/pociąg więc parkowanie nie problem. A jak nawet auto to zwrócę uwagę na miejscówki z parkingiem poza centrum.
Hydropolis - odnotowane, kolejka i inne tematy też |
11.05.2022, 22:21 | #8 |
Był Fafruk- jest po ludzku
Miasto: Augustów
Motocykl: RD04
Online: 2 tygodni 5 dni 21 godz 48 min 11 s
|
Bardzo dobry wybór żeby nie jechać samochodem. Wrocław to chyba najgorzej zorganizowane komunikacyjnie miasto w Polsce. Do tego masa rozkopanych dróg. Koszmar. Szukaj miejscówki blisko komunikacji miejskiej. Jak masz być przez weekend to atrakcji masz już dość wypisanych. Na Zoo planuj cały dzień bo jest ogromne.
11.05.2022, 22:27 | #9 |
Co ty gadasz! Wrocław super jest. Ja tam w ogóle nie jeżdżę!
11.05.2022, 22:30 | #10 |
Online: 1 miesiąc 4 dni 3 godz 30 min 12 s
|
Ja zaproponuję coś dobrego do zjedzenia. Zawsze jadamy w Konspirze. Plac Solny. Spytaj o pokój konspiratora
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|