|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.06.2015, 12:48 | #1 |
Miasto: Rz-ów
Motocykl: RD07
Online: 3 tygodni 2 dni 14 godz 42 min 51 s
|
[Tracki] Przeloty po Polsce
Siems,
Nie widziałem tego typu topica...może lipnie szukałem. Ogólnie czasem trzeba zrobić większy przelot z miasta do miasta, a jest zapas czasu, więc opcja autostradowo/krajowa mnie brzydzi przeważnie. Tak więc jak tworzę sobie przeważnie jakieś trasy, które są trochę ciekawsze niż" "Za 120 kilometrów, skręć lekko w prawo". Poniżej te które udało mi się dotychczas sprawdzić i z testować z lekkim opisem i osobistą oceną : ================== Krakow-petla - trasa na szybkie weekendowe objechanie Jury krakowskiej (maczuga plus okolice Tyńca ). Fajna trasa na zrobienie z plecaczkiem, sporo winkli, elementy leciutkiego bezdroża przez jakieś pola. 4/5 ================== Lublin-wawa - trasa wzdłuż Wisły. Dojazd do asfaltu jest przez las pełny fajnych hopek (zawias się napracuje) i piachu. Raczej nie błotniście. 4/5 ================== Rzeszów-wawa - różne lepsze i gorsze asfalty przez szereg wiosek, z tego co pamiętam to raczej bez offu. 3.5/5 ================== Rzeszów-lublin - na początku kilka fajnych długich szutrowych przecinek przez lasy, potem ładne trasy przez wioski i wioseczki. 4/5 ================== waw-krak3 - póki co najfajniejszy przelot jaki się udało stworzyć. Od strony Ww, początek z elementami offu. Kilka mega długich szybkich szutrówek, trochę lasów, piachu, błota. Niczego za dużo, a tak akurat coby dobrze sobie zacząć dzień. Momentami piach trochę głęboki, ale nic dramatycznego. Środek to dłuuugie asfaltowe proste przez lasy, wioski, dziwne drogi z ładnymi widokami. Końcówka koło krakowa zahacza o jurę, więc jest wielce kręto i przyjemnie. W obie strony jechało się megaśnie 5/5 ================== warszawa-wrocek - wioskowe asfalty. Plątanina przez różne boczne wojewódzkie i lokalne. Raczej nic specjalnie ciekawego, choć i tak lepiej niż autostrada 2/5 ================== waw-ostrowiec - taka meh trasa bocznymi asfaltami do Ostrowca Św. Bez szału, ale niektóre odcinki w miarę kręte. 2.5/5 ================== Zapraszam do dodawania swoich propozycji ;] Z czasem pewnie będę edytował listę coby wypełniać mapę przelotów. PS. Najłatwiej podglądnąć jest track na stronie http://www.gpsvisualizer.com/. Wrzucamy plik i od razu wyskakuje podgląd w google mapsach.
Marcin vel "Gruby" aka "Maurosso" Ostatnio edytowane przez Maurosso : 19.06.2015 o 12:50 |
|
|