|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.01.2016, 10:31 | #1 |
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: zJAWA 350 TS
Online: 5 miesiące 2 dni 18 godz 36 min 45 s
|
Sprzedaż motocykla za granicą, a kontuacja podróży
Tak sobie dumam i szukam po intenetach, czy jest możliwość legalnego pozbycia się motocykla (nie chodzi o kasę, tylko o czyste papiery) w jakimś kraju na wschodzie - idealnie w Mongolii i kontynuację podróży powiedzmy z buta . Wiem, że wszystkie kraje gdzie jest wymierny wwóz odpadają.
Ćwiczył ktoś taką figurę? Z tego co kojarzę była ekipa z PL co ładą pojechała właśnie na wschód, a wróciła pociągiem, bo opchnęli tę ładę (książkę nawet fajną napisali). Chodzi mi o legalne ugryzienie tego tematu, żeby np. z Mongolii do Chin sobie skoczyć i wrócić jakimś latadłem. Jakieś pomysły?
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
26.01.2016, 13:22 | #2 |
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
Rok temu kupiłem przyczepke w PL i rejestrowałem ją w DE. Żeby w PL ją wyrejestrować w urzędzie musiałem poza umową kupna dostarczyć kopię nowego dowodu z DE. Czyli ten, któremu byś sprzedał musiałby Ci później kopie dowodu przysłać co byś formalności w WK ogarnąć mógł.
26.01.2016, 13:47 | #3 |
Miasto: Rz-ów
Motocykl: RD07
Online: 3 tygodni 2 dni 14 godz 42 min 51 s
|
Bartek i Laura z vVagary.pl opchnęli Hondę NX i GSa650 w Kirgistanie. W rozliczeniu dostali kasę i auto 4x4 na 2 tygodnie.
Objechali Pamir i potem dalej z "buta" na Chiny. Możesz próbować z nimi łapać kontakt. Na blogu tez to w miarę opisywali.
26.01.2016, 16:44 | #4 |
Miasto: Polichno
Motocykl: TA
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 13 godz 44 min 39 s
|
|
|
|